ANHA: Savaş uçakları sivilleri vurdu, 3 kişi yaşamını yitirdi

ANHA: Savaş uçakları sivilleri vurdu, 3 kişi yaşamını yitirdi
Türkiye-ABD arasındaki ateşkes anlaşmasına rağmen yerel kaynaklar Resulayn'da bombardımanın ve çatışmaların sürdüğünü duyurdu. Erdoğan çatışma haberlerini yalanladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Türkiye'nin dün Ankara'da yapılan heyetler arası görüşmeler neticesinde Kuzey Suriye harekatına 5 gün ara verilmesi üzerinde anlaştıkları açıklanmıştı. Ancak yerel kaynaklar Resulayn'da (Serêkaniyê) hava bombardımanı ve çatışmaların sürdüğüne dair haberler geçmeye devam ediyor.

ANHA'nın geçtiği habere göre Türkiye-ABD arasındaki ateşkes anlaşmasına rağmen TSK'ye ait savaş uçakları Serêkaniyê’nin Zirgan ilçesini bombaladı. Bombardıman sonucunda yaralanan 8 sivilden, 3’ü yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerden birinin Suriye Sol Partisi Üyesi Hesen Newaf Heci Eli olduğu belirtildi.

ERDOĞAN: ÇATIŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çatışma haberlerini yalanlayarak "Milli Savunma Bakanımla da görüştüm bunların (çekilme) başladığını söylediler. Güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek. Milli Savunma Bakanımdan aldığım haberle çatışma söz konusu değil. Dezenformasyonlara kulak asmayalım" dedi.

'5 QSD'Lİ YAŞAMINI YİTİRDİ'

Yine ANHA'nın haberine göre savaş uçaklarının Serêkaniyê’ye bağlı Emilxer köyünü bombaladığı, bombardıman sonucunda 5 QSD'linin yaşamını yitirdiği 2 QSD'linin yaralandığı duyuruldu.

QSD: ATEŞKES İHLAL EDİLİYOR

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Serêkaniyê Komutanlığı, bombardımanın sürdüğünü ve dün varılan ateşkes anlaşmasının ihlal edildiğini duyurdu. 

Komutanlık, devam eden saldırılara karşı meşru müdafaa haklarını kullanacaklarını söyledi.

'SAĞLIKÇILAR KENTE GİREMİYOR'

Serêkaniyê’deki yaralılara müdahale etmek için bölgeye gitmek isteyen ve aralarında ABD’li bir ilk yardım ekibinin de olduğu sağlıkçıların çatışmalar nedeniyle kente giremediği belirtiliyor. 

Bölgedeki yaralılara müdahale etmek için giden doktor David Eubank, TSK himayesindeki silahlı gruplar tarafından engellendiklerini bildirdi. Eubank "Yaralıları ve sivilleri kurtarmak için duaya ve insani bir koridora ihtiyacımız var" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar