'Ankapark Başkent’in kara deliği, 801 milyon dolar buz dağının görünen yüzü'

'Ankapark Başkent’in kara deliği, 801 milyon dolar buz dağının görünen yüzü'
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 'Gökçek, 'Başkente ihanetten' yargılanana kadar peşini bırakmayacağız' dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankapark'la ilgili adli işlem başlatılması hakkında açıklama yaptı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Ankapark, namı diğer, israf parktır. Atatürk Orman Çiftliği'nde Atatürk'ün şartlı bağışına ve vasiyetine aykırı yapılmıştır. Gökçek eninde sonunda yargılanacaktır" dedi.

'GÖKÇEK 19 YILDIR İKTİDAR TARAFINDAN KORUNUYORDU'

"Gökçek ile ilgili onlarca kez suç duyurusunda bulunduğumuz halde, tam 19 yıldır iktidar tarafından korunuyor ve soruşturma izni verilmiyordu" diyen Candan "Yargıtay 4. Ceza Dairesi, 4 Nisan 2002 yılında Gökçek’i memuriyet vazifesini, yerine getirmediği gerekçesiyle 5 ay 35 gün hapis cezasına çarptırmıştı. Aradan geçen onca yıl geçti ve Ankara’ya Atatürk Orman Çiftliği’ne verdiği telafisi mümkün olmayan zararlarla ilgili hakkında soruşturma izni verilmedi. Şimdi Ankapark ile ilgili 19 yıl sonra adli işlem yapılması ve savcılığın milyonlarca dolar kamu zararına neden olan Ankapark için belediyeden bilgi talebinde bulunması şeytanın bacağının kırıldığının göstergesidir ve bu daha başlangıçtır. Gökçek yargılanana kadar, Ankara’ya ve Atatürk Orman Çiftliği’ne verdiği zararlar tazmin edilene kadar, Ankara rahat etmeyecektir. Biz de bu sürecin peşini bırakmayacağız." diye konuştu.

'GÖKÇEK DÖNEMİNİ SUÇ DUYURUSUNA EKLEYECEĞİZ'

Melih Gökçek hakkında bir kez daha suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Candan, "Ankapark ile ilgili o gün de dedik, bugün de diyoruz. Atatürk Orman Çiftliği’nde Atatürk’ün vasiyetine ve şartlı bağışına aykırı yapılan Ankapark yapana da, işletene de yar olmayacak. Gökçek hakkında onlarca kez suç duyurusunda bulunduk, mademki araştırılma başladı, yine suç duyurusunda bulunacağız ve hazırladığımız Gökçek dönemi hasar tespit raporu olan Ankara Raporu, namı diğer Gökçek dönemi, iddianamesini de suç duyurusuna ekleyeceğiz" diye konuştu.

'GÖKÇEK 'BAŞKENTE İHANETTEN' YARGILANAN KADAR PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, Ankapark'ın maliyetiyle ilgili olarak "Ankapark'ın maliyeti 750 milyon dolar demiştim hata yapmışım 801 milyon dolar oraya gömülmüş" açıklmasıyla ilgili de konuşan Candan, bu rakamın daha da yükselebileceğini belirterek, "Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankapark’ın maliyetinin 801 milyon dolar olarak açıklanması, buz dağının görünen yüzüdür. Muhtemel ki bu rakam daha da artacak. Ankapark projesi hazırlanırken, Koruma Kurulu üyelerini ABD’ye örnekleri incelemeye götürdüğü bütçe ve bunun gibi araştırma inceleme vb, belediyenin insan ve ekipman gücünün bütçeleri de eklendiğinde gerçek maliyet ortaya çıkacaktır" dedi.

Ankapark'ı "belediyeciliğin yüz karası" olarak nitelendiren Candan, "Ankapark Başkent’in kara deliğidir. Tabiri caizse belediyeciliğin yüz karasıdır. Gökçek Başkent’in bütçesini kurutmuştur. Devasa bir kamu zararı vardır ve Atatürk’ün şartlı bağışına ve vasiyetine ihanet edildiği ortadadır. Gökçek, 'Başkente ihanetten' yargılanana kadar peşini bırakmayacağız" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar