Sedef Kabaş'ın tutuklanmasını yanlış bulan Ankara 2 No’lu Baro Başkanı sonra paylaşımını sildi

Sedef Kabaş'ın tutuklanmasını yanlış bulan Ankara 2 No’lu Baro Başkanı sonra paylaşımını sildi
Korkmaz'ın Sedef Kabaş paylaşımını silmesine tepki gösteren avukat Dulkadir, 'Avukat olmuşsunuz daha ne istiyorsunuz da kendinizi bu durumlara düşürüyorsunuz? Yazık...' dedi.

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş’a yönelik kararın doğru olmadığını ifade eden Ankara 2 No’lu Baro Başkanı Eyüphan Korkmaz, daha sonra bu paylaşımını sildi. Korkmaz'a tepki gecikmedi. 

Ankara 2 No’lu Baro Başkanı Korkmaz, gazeteci Sedef Kabaş'ın "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklanmasına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Kabaş’ın tutuklanmasına ilişkin isim vermeden değerlendirmelerde bulunan Korkmaz, "Bu güzel ülkenin %52 sinden fazlasının teveccühünü alarak 47 milyondan fazla insanın tercihi olan, ülkemizin halk tarafından seçilmiş ilk reis-i cumhura alenen hakareti tasvip etmek, insan hakkı yahut ifade hakkı ile tarif olunamaz! Suçu ve suçluyu savunmak, bağnazlıktır!" ifadelerini kullandı.

Korkmaz’ın bu paylaşımını alıntılayarak tepki gösteren Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Gizay Dulkadir, "2 No’lu barolar neden kuruldu? Bir kadın gazetecinin hiçbir kaçma ve delil karartma şüphesi olmamasına rağmen sırf CB böyle istiyor diye AİHM kararlarına aykırı olarak tutuklanmasını meşrulaştırmak için! Yarın bir avukat tutuklandığında da aynı şeyi yapacaklar" ifadeleriyle yanıt verdi.

‘TUTUKLANMASI DOĞRU DEĞİLDİ’

Korkmaz ise Dulkadir’in bu tepkisine "Tutuklanmasını kim doğru bulduğunu ifade etti.! Hakareti, ifade hürriyeti ekseninde değerlendirmenizi yanlış buluyorum. İfade hürriyeti diyerek her gün hakaret edelim idarecilere.! İfadeyi, eleştiriyi savunalım; hakareti, sövgüyü değil. Biraz empati yapabilseniz keşke" şeklinde cevap verdi.

Dulkadir'in "Bir Avukatın, bir baro başkanının önceliği haksız olduğunu düşündüğü bir tutuklamaya karşı çıkmak olmalıdır. Gerisi zaten savcıların işi. Buyrun, tutuklanması yanlıştır yazın o zaman" diye çağrıda bulunmasının ardından Korkmaz, bu kez tutuklama kararına "Sırf hakaret eyleminden ötürü, bir kişinin tutuklanmasını yanlış buluyorum. Gazetecinin ifade hürriyetinin daha fazla olduğuna inanıyorum. Ama söylemi yanlış buluyorum. Bu konuda dahi asgari mutabakat olmamasına üzülüyorum" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Ancak Korkmaz, tutuklama kararını yanlış bulduğunu ifade ettiği bu paylaşımını daha sonra sildi. Korkmaz'a tepki gecikmedi. 

AVUKATTAN PAYLAŞIMINI SİLEN KORKMAZ’A TEPKİ

Korkmaz’ın paylaşımını silmesine, bugün karşılıklı yanıtların ekran fotolarını paylaşarak tepki gösteren avukat Dulkadir "Dün Ankara 2 nolu baromsunun başkanı Eyüphan beye Sedef Kabaş’ın tutuklanmasını doğru buluyor musunuz diye sormuştum. Kendisi tutuklamayı yanlış bulduğunu ifade etmiş hatta twiti bazı haber sitelerinde yer almıştı. Sabah bir baktım ki twit silinmiş!?! Yazık gerçekten" diye yazdı.

Avukat Gizay Dulkadir, "Yetişkin insanlarsınız, aç değilsiniz, açıkta değilsiniz, avukat olmuşsunuz daha ne istiyorsunuz da kendinizi bu durumlara düşürüyorsunuz?" diye sorarak, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu baromsunun mensupları; gördünüz mü başkanınızı? Bir twitin arkasında duramayan adam sizi mi savunacak? Görün ve bu yanlıştan dönün."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar