Ankara Barosu: Bir kötülük gösterisi izlettirildi

Ankara Barosu: Bir kötülük gösterisi izlettirildi
Ankara Barosu, tutuklu avukat Selçuk Kozağaçlı’nın kelepçeli olarak babasının cenazesine getirilmesini “hepimize zorla izlettirilen bir kötülük gösterisi” olarak değerlendirdi.

ARTI GERÇEK- Ankara Barosu, tutuklu bulunan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın babasının cenazesine kelepçeli getirilmesine tepki gösterdi. 

Yazılı açıklama yapan Ankara Barosu, "Tarih, L. Chatham’ın dediği gibi kanunun bittiği yerde zulmün başladığını her defasında, hiçbir istisna olmadan tüm insanlığa tekrar ve tekrar ispat etmiştir. Ancak uzun zamandır hiçbir zulüm, kaybettiği babasının mezarı başında meslektaşımız Selçuk Kozağaçlı’nın bileklerine takılan kelepçe kadar cisimleşmemiştir" dedi. 

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Selçuk Kozağaçlı’ya takılan bu kelepçe, esasen sadece bir kelepçe değil; hak savunucularından ve hukuksuzluğu bizzat elleriyle inşa etmiş olmanın haklı korkusundan doğan simgelerin en biçaresidir. Yakalama kararına rağmen İki kez kendi iradesiyle ifade vermeye giden, bunun için yurt dışından gelerek rüştünü ve tahakküme karşı korkusuzluğunu ispat eden bir avukatın, babasının cenazesinde ellerine kelepçe takmak; ulusal düzeyde tüm kamuoyuna verilen bir mesaj, meslektaşımızın acısı ve matemi üzerinden teker teker hepimize zorla izlettirilen bir kötülük gösterisidir."

Ankara Barosu, bu kötülüğü unutmayacaklarını belirtti. 
 

Öne Çıkanlar