Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi'nin yeni yönetimi belli oldu

Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi'nin yeni yönetimi belli oldu
Ankara Barosu, Emniyet Müdürlüğü’nde işkence iddialarıyla ilgili hazırladıkları rapor yayınlanmadığı için istifa eden İnsan Hakları Merkezi yöneticilerinin yerine yeni avukatlar atadı.

Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi'nden "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla gözaltına alınanlara Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde işkence yapıldığı iddiaları üzerine hazırlanan raporun yayınlanmaması nedeniyle istifa eden avukatların yerine yeni avukatlar atandı.

Merkezi’nin başkan yardımcıları Gizay Dulkadir ve Sercan Aran ile divan üyeleri Deniz Can Aydın ve Nadire Nurdoğan, işkence iddialarıyla ilgili hazırladıkları rapor yayınlanmadığı için görevlerinden istifa etmişti.

Bu istifalarla boşalan görevlere getirilen yeni avukatlar belli oldu. Yeni yönetimde, eski yönetimden istifa etmeyen tek kişi olan Hediye Gökçe Baykal'ın İnsan Hakları Merkezi Başkanı olarak görevlendirilmesi dikkat çekti. Şimdiye kadar hep merkez üyeleri arasından atama yapılırken merkez üyesi olmayan Hatice Yıldız, Semih Ecer ve Merve Elif Güracar ile birlikte başkan yardımcısı olarak atandı. Esra Nur Saraçoğulları Özbey ise genel sekreterlik görevine geldi. Pınar Tuna Ermumcu ve Buğra Rahmi Bardakçı da divan üyesi oldu.

İstifalardan önce 9 olan divan üyeliği sayısı, yeni atamalarla birlikte 6’ya düşürülmüş oldu. (ANKA)

Öne Çıkanlar