Ankara Barosu’nda avukat servislerine ücret dönemi

Ankara Barosu’nda avukat servislerine ücret dönemi
Ankara Barosu, avukatların kullandığı ücretsiz servis araçlarından ücret alınması kararı aldı.

Ankara Barosu, avukatların ücretsiz yararlandığı adliyeler arası ulaşımda kullanılan servis araçlarından ücret almaya başladı. Birden fazla adliyeye sahip başkentte avukatların kullandığı servislere ücret uygulaması 5 Mayıs tarihinde başlayacak. Kıdemleri üç yıldan fazla olan Ankara Barosu’na kayıtlı avukatlar ek hizmet binaları ve Batı Adliyesi servislerinden 3.00 TL, Sincan Cezaevi Kampüsü servislerinden 5,00 TL ücret ile yararlanabilecek.

MESLEK KIDEMİ 3 YIL ÜZERİ OLAN AVUKATLAR ÜCRET ÖDEYECEK

Ankara Barosu tarafından avukatlara gönderilen bilgilendirme yazısında, Ankara Adliyesi ve ek hizmet binaları arasında hizmet veren servis araçlarından stajyer avukat ve meslekte 0-3 yıl kıdeme sahip avukatların ücretsiz, meslek kıdemi 3 yıl üzeri olan avukatların ise ücret ödeyeceği belirtildi. Buna göre kıdemleri üç yıldan fazla olan Ankara Barosu’na kayıtlı avukatlar ek hizmet binaları ve Batı Adliyesi servislerinden 3.00 TL, Sincan Cezaevi Kampüsü servislerinden 5,00 TL ücret ile yararlanabilecek.

ÜCRETLER BARO KART İLE ÖDENECEK

Ankara Barosu, servis ücretlerinin yanı sıra Dışkapı ve Balgat ek hizmet binalarında bulunan otoparktan da 5 Mayıs tarihinden itibaren avukatların 5.00 TL ücret ile yararlanabileceklerini duyurdu. Barodan yapılan bilgilendirmede, "Ücretler Barokart ile ödenecek olup, nakit tahsilat yapılmayacaktır. Meslektaşlarımıza saygı ile duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar