Ankara Barosu Vahit Bıçak için soruşturma başlattı

Ankara Barosu Vahit Bıçak için soruşturma başlattı
Ankara Barosu, Ceren Damar Şenel’in katili Hasan İsmail Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak hakkında soruşturma başlattı.

Ankara Barosu Yönetim Kurulu, akademisyen Ceren Damar Şenel cinayetinde ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilen Hasan İsmail Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak ile ilgili olarak disiplin soruşturması başlattı.

Yeni Yaşam'da yer alan habere göre, dünkü karar duruşmasında Bıçak’ın Şenel’in 15 Temmuz’u desteklediğine ve müvekkilinin öldürme kastı olmadığına ilişkin ifadeleri üzerine Ankara Barosu Yönetim Kurulu, Bıçak’ın savunma sınırını aştığı değerlendirmesinde bulundu. Yönetim kurulunun bu sözlerle ilgili olarak savunma sınırının aşılarak meslek kurallarının ihlal edildiği gerekçesiyle soruşturma açılması kararı aldığı bildirildi.

Karar duruşmasında "Davanın başından sonuna kadar davayla ilgili besteler yapıldığını, ağıtlar yakıldığını" savunan Bıçak, "İnanıyoruz ki heyet bu baskılara boyun eğmeyecektir" ifadesini kullandı. Bıçak, "sanığın kendi beyanları dışında dosyada hiçbir somut delil" bulunmadığını ileri sürerek, "Şu anda hukuken karşımızda sanık vardır, katil yoktur. İşin başından beri sanığa katil denilmiştir. Müdahil tarafın bunun farkına varmaya başlaması bizim eğitici faaliyetlerimizle olmuştur." diye konuştu.

Şenel’in babası Mustafa Damar’ın "kızının katili üzerinden rant sağlamaya çalıştığını" ileri süren Bıçak, savunmasının bir yerinde müdahiller için "Bu çocuğu örnek alsınlar, affetmeyi öğrensinler. Psikolojilerine de iyi gelir." dedi.

Öne Çıkanlar