Ankara Caz Festivali’nin programı belli oldu

Ankara Caz Festivali’nin programı belli oldu
Bu yıl 'Cazda demokrasi' temasıyla online gerçekleştirilecek olan 24’üncü Ankara Caz Festivali, 30 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında başlayacak.

24’üncü Uluslararası Ankara Caz Festivali’nin online programı açıklandı. Festival, koronavirüs salgını nedeniyle online gerçekleştirilecek ilk caz festivali niteliği taşıyor. 30 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek festival programında, konserler YouTube’dan Jazz Society of Turkey - Caz Derneği kanalından yayınlanacak.
 
Her yıl değişik bir temayla izleyicisiyle buluşan festival, önemli konuların altını "cazla" çiziyor.
 
TEMA: CAZDA DEMOKRASİ
 
Festival Küratörü ve Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar Varoğlu, festivali tasarlarken amaçladıkları temayı şöyle özetliyor: "Cazın özgür olduğu kadar demokratik bir sanat biçimi olduğunu düşünüyoruz, gözlemliyoruz. Caz müzisyenleri sahnede hem bireysel ve özgürce müziğe katkıda bulunurlar hem de birbirlerini dinler, birbirlerine alan açarak hepsinin seslerini eşitçe duyurabilmelerini sağlarlar. Demokrasi de bu değil midir? Sanat, toplumun yansımasıdır. Bu açıdan Cazda Özgürlük ve Demokrasi’yi temamız olarak seçtik. Festivalin 24. yılında yine birbirinden değerli orkestraların eşliğinde, sanata bir de bu açıdan bakmak istedik."
 
Festival programı, www.ankaracazfestivali.com adresinden güncelleniyor. (MA)

Öne Çıkanlar