Ankara'da 3 kurum mühürlendi

Ankara'da 3 kurum mühürlendi
Ankara Valiliği, Halkevleri’nin iki şubesi ve Ethem Sarısülük Kütüphanesi'ni mühürledi.

HABER MERKEZİ - Ankara Valiliği, Halkevleri’nin Batıkent ve Seyran Umut şubelerini ile Ethem Sarısülük Kütüphanesi’ni "İzinsiz eğitim öğretim faaliyeti yapmak" gerekçesiyle mühürledi.

Ankara Valiliği tarafından oluşturulan bir komisyon, dün (31 Mart) sabah saatlerinde Batıkent Halkevi’ne giderek şubenin açılmasının ardından şubeye girmiş ve fotoğraf çekip arama yapmıştı. Komisyon, Halkevleri yöneticilerinin yetki belgesi sorması üzerine yalnızca "Ankara Valiliği görevlendirdi" yanıtı verirken, herhangi bir belge gösterememişti.

Bugün (1 Nisan) ise aynı komisyon Batıkent Halkevi’nde bulunan ve çocuklar için sosyal ve kültürel faaliyetler için kullanılan sınıfı, Seyran Umut ve Keçiören Halkevi şubelerini ve Tuzluçayır Mahallesi’nde bulunan Ethem Sarısülük Kütüphanesi’ni mühürledi.

Sendika.org'da yer alan habere göre, karara tepki gösteren, aralarında Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu üyesi Nebiye Merttürk’ün de bulunduğu dört Halkevci, Seyran Umut Halkevi şubesi önünde polis tarafından gözaltına alındı.

"ÖRGÜTLENME HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINMAK İSTENİYOR"

Halkevleri Hukuk Dairesi’nden Avukat Sercan Aran mühürleme kararında Halkevleri’nin "işyeri" olarak tarif edildiğini ve bu usule göre mühürlenmeye çalışıldığını belirterek şunları söyledi:

"Valilik kendince Halkevleri’ne dershane veya özel okul muamelesi yaparak kapatmaya çalışıyor. Burası dernek ve eğitim öğretim faaliyeti yapılmıyor. Valilik de bunun bilincinde. Fakat Emniyet’in 27 Mart tarihli raporunda şubelerde eğitim öğretim faaliyeti yapıldığı kanaatine varıldığı belirtiliyor ve bu rapor gerekçe gösterilerek mühürlemeye çalışıyorlar. Derneklerin mühürlenmesi, denetlenmesi ayrı bir usule tabidir. Bu anlamda yapılan kapatma hukuksuzdur ve derneğimizin örgütlenme hakkına saldırı niteliğindedir. Burada yapılmak istenen örgütlenme hakkımızın elimizden alınmak istenmesidir."

Öne Çıkanlar