Ankara’da Onur Yürüyüşü'nde gözaltına alınan 46 kişi serbest bırakıldı

Ankara’da Onur Yürüyüşü'nde gözaltına alınan 46 kişi serbest bırakıldı
Ankara’da Onur Yürüyüşü’ne yönelik müdahalede gözaltına alınanların, polisin uyguladığı şiddet nedeniyle şikayetçi olacakları öğrenildi.

Foto: MA


Ankara’da dün Onur Yürüyüşü’ne yapılan polis müdahalesinde gözaltına alınan 46 kişi serbest bırakıldı.

Ankara’da Onur Yürüyüşü’ne katıldıkları gerekçesiyle dün gözaltına alınan 46 kişi hakkında "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etme" suçlamasıyla işlem yapıldı. 46 kişi, Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’de ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre gözaltına alınanların, polisin uyguladığı şiddet nedeniyle darp raporu aldıkları ve şikayetçi olacakları öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Ankara'da dün Kuğulu Park'ta, Onur Haftası kapsamında gerçekleştirilmek istenen ‘Onur Yürüyüşü’ engellenmiş, LGBTİ+ örgütlerinin çağrısıyla yapılmak istenen yürüyüş öncesi Kuğulu Park ve çevresi polis tarafından abluka altına alınmıştı. Biber gazlı müdahale sonrası çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Polisin LGBTİ+'lara müdahalesi sırasında bir grubun da cinsiyetçi söylemlerle slogan atarak, tekbir getirerek yürüyüş yapanlara saldırdığı bildirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar