Katledilişinin 1'inci ayında Ankara'da Deniz Poyraz için anma

Katledilişinin 1'inci ayında Ankara'da Deniz Poyraz için anma
HDP Ankara İl Örgütü, katledilişinin 1'inci ayında Deniz Poyraz'ı andı.

HDP İzmir İl Binası'na dönük silahlı saldırıda öldürülen Deniz Poyraz için Ankara'da anma töreni düzenlendi. Anmada konuşan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Perihan Pakize Sinemillioğlu, "Deniz olacağız ve isyanımızı büyüteceğiz" dedi.

Parti çalışanı Deniz Poyraz'ın Onur Gencer isimli saldırganın HDP İzmir İl Binası'na dönük silahlı saldırısında katledilmesinin üzerinden bir ay geçti. HDP Ankara İl Örgütü, katledilişinin 1'inci ayında Deniz Poyraz'ı andı. Parti binasında yapılan anmada "Deniz Poyraz ölümsüzdür" yazılı Poyraz'ın fotoğrafının önüne kırmızı gül ve papatyalar bırakıldı. İl Örgütü'ndeki salona ise "Deniz Poyraz Toplantı Salonu" ismi verildi. Poyraz’ın sevdiği Kazım Koyuncu’nun "İşte gidiyorum" şarkısı seslendirildiği etkinlikte HDP Ankara İl eşbaşkanları Perihan Pakize Sinemillioğlu ve Vezir Coşkun Parlak konuştu.

'DENİZ OLACAĞIZ VE İSYANIMIZI BÜYÜTECEĞİZ'

Sinemillioğlu, "Newroz ateşi ile yanan Rahşan'lardan, Amed zindanlarında celladın yüzüne tüküren Sakinelerden, Gultanlardan, Dilanlardan bu öfke hiç bitmeyecek. Deniz Poyraz'ın annesi şöyle sesleniyordu: 'Bir Deniz gider bin Deniz gelir.’ Öfkemizle buradayız, sokaklarda mücadeleye devam edeceğiz. Bizi öldürmek kurtuluş değil, inadına Sakine, Delal, Rahşan, Deniz olacağız ve isyanımızı büyüteceğiz" ifadelerini kullandı.

'DENİZ'E YAPILANLARI AKLIMIZDA SÜREKLİ TAZE TUTMAMIZ GEREKİR'

Parlak ise Poyraz'ın HDP fikriyatı nedeniyle çalışma yürüten isimlerden biri olduğunu belirterek geçmişten bugüne yaşanan katliamları hatırlattı. Yaşananların unutulmaması gerektiğini dile getiren Parlak, "Koçgiri, Maraş, Roboski katliamları nasıl bugün hala aklımızda tazeyse bize yapılanı, Deniz arkadaşımıza yapılanı da aklımızda sürekli taze tutmamız gerekir" dedi.

Ankara Kadın Meclisi üyesi Filiz Yabasun, Poyraz’ın hayatını anlattı. Anma HDP İl yöneticisi Yeter Çevik'in Poyraz için kaleme aldığı şiiri okuması ve serbest kürsünün kurulmasıyla sona erdi. (MA)

Öne Çıkanlar