Ankara'da polis tarafından kaçırılıp darp edilen üç kişi Meclis gündeminde

Ankara'da polis tarafından kaçırılıp darp edilen üç kişi Meclis gündeminde
Ankara'da polis tarafından kaçırılan üç kişiden bir süre haber alınamadı. Polisin darp ve tehdit ettiği üç kişi şehrin farklı noktalarına bırakıldı.

Ankara üç kişinin polis tarafından kaçırılıp darp edildikten sonra şehrin farklı noktalarına bırakılmalarına tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "İllerin göbeğinde sivil araçlarla gençlerin kaçırılması çok büyük tehlikeye işaret ediyor" derken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise "Bu bir mafya yöntemidir" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara’da Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara İl Yöneticisi Ali Ayduğan ve Öğrenci Kolektifleri üyeleri Uğurcan Baynal ve Sena Bademli’nin polis tarafından kaçırılıp darp ve tehdit edilmesine ilişkin Meclis Genel Kurulu'nda konuştu. 

HDP: ÇOK BÜYÜK BİR TEHLİKEYE İŞARET EDİYOR

Kaçırma olaylarını duyuran Meral Danış Beştaş, "Bu şekilde sivil araçlarla insanların kaçırılması rutine dönmeye başladı. İllerin göbeğinde sivil araçlarla gençlerin kaçırılması çok büyük tehlikeye işaret ediyor. Acilen bu konuda bir raporun hazırlanması gerekiyor" dedi.

CHP: BU BİR MAFYA YÖNTEMİ

Meral Danış Beştaş’ın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise "Bu bir mafya yöntemidir. Böyle şey olmaz" sözleriyle kaçırmalara tepki gösterdi. 

Özel, "Polis değilse yargı önüne çıkarılmaları lazım, polisse derhal soruşturma açılmalı. Bu konunun kamuoyunu tatmin edecek şekilde aydınlatılması İçişleri Bakanlığı ve AKP’nin sorumluluğundadır" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar