Suruç anmasına Ankara ve İstanbul'da polis müdahalesi

Suruç anmasına Ankara ve İstanbul'da polis müdahalesi
Suruç Katliamı’nın 3. yılında Türkiye’nin birçok kentinde anmalar düzenlendi. Ankara ve İstanbul'daki anmaya polis biber gazı ve copla müdahale etti. Onlarca kişi gözaltına alındı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırının 3’üncü yıl dönümünde Ankara'daki Sakarya Meydanı’nda açıklama yapmak isteyen aralarında HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu’nun da bulunduğu gençlik örgütlerine polis müdahale etti.

"Suruç için adalet herkes için adalet" pankartını açan gruba, polis valiliğin izni olmadığı gerekçesiyle izin vermedi. Bunun üzerine slogan atmaya başlayan gruba, polis biber gazı ile müdahale etti. Polis gençleri yerlerde sürükleyerek ve darp ederek 20 kişiyi gözaltına aldı. 

SALDIRI YAPILDI

HDP’li Musa Piroğlu’nun polisin şiddetine tepki göstermesi üzerine etrafta bulunan bir kişi Piroğlu’na saldırıda bulundu. Bunun üzerine eylemciler ve saldırıda bulunan kişi arasında arbede yaşandı. Polis, saldırganı uzaklaştırırken tepki gösteren eylemcilere ise copla müdahale etti. Bu sırada Sakarya Meydanı’ndaki esnaf da polise "Zulüm yapıyorsunuz" şeklinde tepki gösterdi.

GAZETECİLER ENGELLENDİ

Polis çekim yapmak isteyen ve basın kartlarını gösteren gazetecileri de iterek çekim yapmalarını engelledi.

Grup Sakarya caddesindeki müdahalenin ardından açıklama yapmak için Meşrutiyet Caddesi'ne gitti. Ancak burada da polis müdahale ederek 3 kişiyi daha gözaltına aldı. 

Gözaltına alınan 20 kişi  akşam saatlerinde "Kabahatler Kanunu"ndan işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. Demiryolları Hastanesi’nden bırakılan gençlerin darp raporu aldığı öğrenildi.

İSTANBUL’DA DA SERT MÜDAHALE

Suruç Aileleri İnisiyatifi ve gençlik örgütlerinin, Suruç katliamının 3. yıldönümünde yaşamını yitiren 33 genci anmak amacıyla İstanbul'da Süreyya Operası önünden Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na yapmak istediği yürüyüşe de polis müdahale etti. Kitlenin yürüyüşüne izin vermeyen polis, plastik mermi ve gaz fişekleri ile müdahale etti. Saldırıda bazı eylemciler yaralandı. Bazı yurttaşlar da fenalık geçirirken, esnaf polise tepki gösterdi. 

GAZETECİ ZEYNEP KURAY DA GÖZALTINDA

Müdahale sırasında aralarında haber takibi yapan gazeteci Zeynep Kuray'ın da olduğu 15 kişi kişi gözaltına alındı. 

Polisin müdahalesi sokak aralarında devam etti.  (MA)

İLGİLİ HABER: KATLEDİKLERİ YERDE ANILDILAR: VİCDANEN RAHAT MISINIZ?

Öne Çıkanlar