Ankara’da ‘yurtsuzlar’ soğuğa aldırış etmiyor: Taleplerimiz çok net

Ankara’da ‘yurtsuzlar’ soğuğa aldırış etmiyor: Taleplerimiz çok net
Ankara’da konut ve yurt kiralarındaki artışları protesto eden öğrenciler soğuğa rağmen eylemlerini sürdürüyor. Öğrenciler talepleri karşılana kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı.

Seda TAŞKIN 


ARTI GERÇEK- İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye genelinde kira fiyatları, açıklanan enflasyonun üzerinde artışlar yaşanmaya devam ediyor. Bazı bölgelerde ise sene başına göre fiyat farkı iki katından fazla. Bir grup öğrencinin üniversitelerin açılmasıyla birlikte konut ve yurt kiralarındaki artışlar Ankara’da Kurtuluş Parkı’nda bir araya gelen öğrenciler tarafından protesto edildi. Öğrencilere HDP milletvekilleri Kemal Bülbül, Murat Çepni ve Zeynel Özen’e öğrencilere destek verdi. 

‘TALEPLERİMİZ ÇOK NET’

Ankara’da engellemelere rağmen dört gündür ısrarla eylemlerini sürdüren ‘yurtsuzlar’ bugün de Kurtuluş Parkı’nda bir araya geldi. Talepleri karşılana kadar sokaktaki eylemlerine ara vermeden sürdürüleceklerini söyleyen İlayda Kadiroğlu, "Ankara’da nöbetimizin 4’ncü gününde Kurtuluş Parkında nöbetimiz devam ediyor. Konut ve yurt kiralarında yaşanan artışa karşı eylemimize devam ediyoruz. Artık bizi sokakta bile barındırmak istemeyenlere karşı taleplerimiz çok net ve taleplerimiz gerçekleşene kadar nöbetimizden vazgeçmiyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar