Ankara'da yüzlerce kadın Sakarya Caddesi'nde bir araya geldi

Ankara'da yüzlerce kadın Sakarya Caddesi'nde bir araya geldi
Ankara'da polis Kızılay'a girilmesine izin vermedi, kadınlar Sakarya Caddesi'nde buluştu.

Ankara’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde 16’ncı Feminist Gece Yürüyüşü öncesinde polis kadınların Madenci Anıtı önünde toplanmalarına izin vermedi. Yüzlerce kadın, Feminist Gece Yürüyüşü için Sakarya Caddesi'nde bir araya geldi.

Ankara'da yüzlerce kadın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya geldi. Polisin kadınların 16’ncı Feminist Gece Yürüyüşü'nü engellemek için çevrede yoğun önlemler alıp barikatlar kurdu. Kızılay ve anıt çevresine yürüyemeyen kadınlar Sakarya Caddesi'ne pankartlarıyla geldi.

Eylemde, "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır", "Gülistan Doku nerede", "Asla yalnız yürümeyeceksin" ve "Neredesin aşkım? Buradayım aşkım" sloganları atıldı. 

Sakarya Caddesi'nde yapılan açıklamada kadınlar, "Kadınların aynı haklara sahip olması için değil, bunun için buluşmadık. Biz, bugün burada toplanan feministler olarak, bütün dünyada bugün toplanan feministler olarak; çok daha büyük bir şey hedefliyoruz. Biz istiyoruz ki savaşın, sömürünün, işgalin, ırkçılığın, homofobinin, transfobinin, erkek şiddetinin olmadığı eşit, özgür bir dünyada yaşayalım. İsyanımız feministtir" dedi. 

Öne Çıkanlar