Ankara Ticaret Odası'dan Meclis'te HDP dışında herkese takvim

Ankara Ticaret Odası'dan Meclis'te HDP dışında herkese takvim
Ankara Ticaret Odası, bastırdığı yeni yıl takvimlerini Meclis’teki partilere dağıtırken HDP’yi es geçti.

Ankara Ticaret Odası, yeni yıla ilişkin bastırılan takvimleri dün Meclis’te yer alan partilere dağıttı. Fakat Oda yetkilisi iki kişi tarafından yapılan dağıtımda HDP’li vekiller ayrı tutuldu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Zeynel Özen’in Meclis’teki odasına da giden ATO yetkilileri, Özen’in sekreterine bastırdıkları takvimi verdikten sonra hangi parti olduğunu sordu. "HDP" yanıtını almaları üzerine verdikleri takvimi geri alan bu kişiler, HDP dışındaki partilere dağıttıklarını söyleyerek odadan ayrılıp, diğer parti vekillerine takvim dağıtmayı sürdürdü.

Olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Özen, şunları paylaştı: "AKP-MHP iktidarı tarafından en tepeden dayatılan sözde milli ve yerli ırkçı faşizm, toplumun tüm kesimlerine hitap etmesi gereken odaları bile tahakkümü altına alan bir nefret organizasyonuna dönüşmüş durumda. Saray'daki sırf HDP'ye saldırarak iktidarda kalabileceğini sanıyor diye, bizlere karşı neredeyse defakto bir apartheid rejimine geçilmiş gibi davranılmakta. Elbette faşizmin ve müttefiklerinin hiçbir şeyine muhtaç değiliz. Fakat sebep oldukları tüm ırkçı ayrımcı uygulamaları, utançla anılacakları tarihe not düşmek adına teşhir etmeye devam edeceğiz."

Öne Çıkanlar