Ankara Valiliği: Aşırı soğuk ve yoğun kar yağışı bekleniyor

Ankara Valiliği: Aşırı soğuk ve yoğun kar yağışı bekleniyor
Ankara Valiliği, aşırı soğuk ve yoğun kar yağışı beklendiğini belirterek Ankaralıları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

Ankara Valiliği, "Aşırı soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızın trafikte yaşanabilecek aksamalara karşı tedbirli olmaları, toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri, çığ tehlikesi ve zirai don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" uyarısı yaptı.

Ankara Valiliği, aşırı soğuk ve yoğun kar yağışı beklendiğini belirterek Ankaralıları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı. Valiliğin açıklaması şöyle:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, bu hafta sonundan (22.01.2022 Cumartesi) itibaren batı kesimlerden başlayarak ilimiz genelinde etkili olması, 24 Ocak Pazartesi gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek aşırı soğuk havanın da 27.01.2022 Perşembe gününe kadar ilimiz genelinde etkili olması beklenmektedir.

Buna göre; 21 Ocak Cuma günü ilimiz genelinde akşam saatlerinden sonra beklenen yağışların kar şeklinde, 22 Ocak Cumartesi günü yağışların ilimiz genelinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı, 23 Ocak Pazar günü de ilimiz genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

Aşırı soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızın trafikte yaşanabilecek aksamalara karşı tedbirli olmaları, toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri, çığ tehlikesi ve zirai don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." (ANKA)

Öne Çıkanlar