Anket şirketleri ne demişti?

Anket şirketleri ne demişti?
9 Kamuoyu araştırma şirketinin anketlerine göre en doğru sonucu % 51,3 Evet, % 48.7 Hayır ile GEZİCİ yakaladı.

HABER MERKEZİ- Seçimlerde kamuoyu araştırmalarıyla gündemdeki yerini koruyan araştırma şirketleri referandum sonuçlarına göre sınıfta kaldı.

 

Resmi olmayan referandum sonuçlarına göre kamuoyu araştırma şirketleri en yakın sonuca % 5'i yakın sonuçlar elde etti. % 95'inin sonuçları ise tutmadı. % 51,3 Evet ve % 48.7 Hayır ile Gezici Araştırma en doğru sonuca ulaştı.

ANKETLERİNDE HAYIR ÖNDE ÇIKANLAR
9 Kamuoyu araştırma şirketinin son anketleri incelendiğinde AKAM ve SONAR Hayır oylarının önde olduğu sonuçlara ulaşmıştı. AKAM sonuçlarında Hayır % 53,75 olarak çıkarken, Evet'in oranı % 46,25 olarak sayıldı.

SONAR'ın yaptığı araştırmalarda ise, % 51,5 Hayır  % 48,5 Evet çıkmıştı.

EVET OYLARI ÖNDE ÇIKAN ŞİRKETLER
A&G, ANAR, ORC, GEZİCİ, KONDA, ANDY-AR ve KONSENSUS şirketleri Evet oylarının önde olduğunu yaptıkları anketlerde kamuoyuna açıklamışlardı.

Ancak anketlerinde en doğru Evet sonucunu % 51,3 ile GEZİCİ Araştırma açığa çıkardı. GEZİCİ araştırmanın 16 Nisan Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin yaptığı son kamuoyu araştırmasının sonucunda, 'Evet’ diyenlerin oranını yüzde 51.3, ‘Hayır’ diyenlerin oranını ise yüzde 48.7 olarak açıklandı.

Araştırmanın, 8-9 Nisan tarihlerinde Türkiye genelinde 10 il, 34 ilçe ve 1399 hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapıldığını ve sandığa katılım oranının arttığının gözlemlendiği belirtildi.

Şirketin, 1-2 Nisan’da yaptığı kamuoyu araştırmasında ‘Evet’ oyları yüzde 53.30, ‘Hayır’ oyları ise yüzde 46.70 oranındaydı.

KONDA ise, % 51,5 Evet % 48,5 Hayır ile sonuca en yakın verilere ulaştı.     

Şirketlerin son araştırma anketleri:

Öne Çıkanlar