Anlak'ı katleden Murat Uslu'nun dosyası yeniden ATK'ye gönderildi: Failin beyanlarına itibar edilmekte

Anlak'ı katleden Murat Uslu'nun dosyası yeniden ATK'ye gönderildi: Failin beyanlarına itibar edilmekte
Karardan sonra ailenin üzerine yürüyen sanık avukatı, 'Ona katil demeyin' dedi.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Tuğba Anlak'ı katleden Murat Uslu'nun yargılandığı davada, Mahkeme heyeti dosyayı yeniden incelenmesi için Adli Tıp Kurumu'na (ATK) gönderdi. Avukatlar, "Failin beyanı ciddiye alındığı için dosya yeniden ATK'ye gönderildi" diyerek tepki gösterdi.

İstanbul Arnavutköy'de geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Murat Uslu'nun evine temizlik işi giden Tuğba Anlak, 6 yaşındaki kızının gözü önünde ateşli silahla vurulmuştu. 28 gün yoğun bakımda kalan ve tüm çabalara rağmen yaşamını yitiren Anlak'ın katili Murat Uslu'nun 'kasten öldürme suçundan' yargılandığı davanın duruşması İstanbul Çağlayan Adliyesi 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

MAHKEME HEYETİ DEĞİŞTİ

Duruşmaya tutuklu sanık Murat Uslu, Ses ve  Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken taraf avukatları hazır bulundu. Davayı Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatları ve Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili müdahili olarak katıldı. Mahkeme heyetinin değiştiği duruşmada, Kadın Derneği Başkanı Avukat Yasemin Bal'ın dernek adına yaptığı müdahillik talebi reddedildi. Ayrıca davayı takip etmek isteyen basın mensupları ve Kadın Meclisi üyesi mahkeme salonunda dışarı çıkartıldı.

Müdafi avukatı, önceki celsede Tuğba Anlak'ın kızının mahkeme başkanının baskısı altında ve uygun olmayan şekilde ifadesinin alındığını belirterek, pedagog eşliğinde ifadesinin alınmasını ve tekrar dinlenmesini talep etti. Ayrıca, tutuksuz yargılanan 'Sarı' lakaplı sanık Mustafa Ünver'in ifadesinin yeniden alınması için mahkemeye dilekçe sundu. 

Sanık avukatları ise, Tuğba'nın epikriz raporlarını ve emniyetteki mermi çekirdeğini mahkemeye sunulmasını talep ederek, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden aldıkları bilimsel mütalaaya mahkemeye sundu. 

'PANİK YAPTIĞIM İÇİN KAÇTIM'

Sanık Murat Uslu savunmasında, silahı Tuğba Anlak'ın verdiğini öne sürerek, nasıl ateş almadığını dair bir fikri olmadığını beyan etti. Sanık ayrıca olay yerinden kaçarak uzaklaşmasını "Panik yaptığım için kaçtım" diyerek savundu.

Savcı, eksik hususların giderilmesini, sanığın mevcut delillerin gözetilerek tutukluğunun devamına karar verilmesini talep etti. 

Tuğba Anlık'ın avukatları, sanık avukatlarının talep ettiği raporların mahkeme sürecine etki etmeyeceğini belirterek, ATK raporunu ve olayın nasıl gerçekleştiğine dair görüntülerin mevcut olduğunu bu nedenle bir an önce karar verilmesini talep etti. Avukatlar ayrıca davaya sanık Mustafa Ünver'in  tutuklu yargılanmasını istedi. 

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının sunduğu bilimsel mütalaaya ilişkin Anlak'ın avukatlarına süre verilmesine, kullanılan silah ve mermi çekirdeğinin Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak mahkemeye iletilmesine, dosyanın tekrar incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna tekrar gönderilmesine, mahkemeye sunulan deliller ve zabıtlara yeniden incelenmesine, merminin nereden geldiğinin incelenerek raporlanmasına karar verdi. 

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme, Anlak'ın çocuğunun tekrar dinlenmesi talebinin reddine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verek duruşmayı 9 Mart 2021 tarihine erteledi.

SANIK AVUKATI: KATİL DEMEYİN

Karardan sonra sanık avukatı Anlak'ın ailesinin üzerine yürüyerek fail için 'katil demeyin' dedi. 

Duruşma sonrası, Anlak'ın avukatları, ailesi, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği ile Kadın Meclisleri adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

USLU'NUN BEYANI CİDDİYE ALINDIĞI İÇİN DOSYA ATK'YE GÖNDERİLDİ

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı ve Anlak'ın avukatı Müjde Tozbey, Tuğba'nın 28 gün boyunca komada kaldığını hatırlatarak dava sürecine değindi. Avukat Tozbey, sanık Murat Uslu'nun savunmalarında, "Yanlışlıkla öldürdüm" beyanını mahkemenin ciddiye aldığı ve dosyayı yeniden ATK'ye gönderdiğini ifade etti. 

Tozbey, "Biz biliyoruz ki Türkiye'de her gün kadınlar öldürülüyor. Biz Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği ile Kadın Meclisi olarak burada olmaya devam edeceğiz" dedi. 

Tuğba Anlak'ın ablası, emsal olacaksa nitelikte bir ceza istediklerini ve cinayetinin hiçbir gerekçesinin olmadığının altını çizdi.  

Kadın Meclisleri adına söz alan Nevroz İzol, davadan karar çıkmasını beklerken duruşmanın ertelenmesinin doğru olmadığını söyledi. 9 Mart'ta tekrar görülecek dava için adliyede olacaklarını dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

Murat Uslu'nun evinde temizlik yaptığı sırada Murat Uslu isimli erkek tarafından başından vurulan Tuğba Anlak, tedavi gördüğü hastanede 28 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Anlak'ın bir miktar parasını da alarak olay yerinden kaçan Uslu yakalanarak cezaevine gönderilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, katil zanlısı Murat Uslu ile birlikte kendisine yardımda eden Mustafa Ü. ve silahı temin ettiği düşünülen Pelin A., hakkında iddianame düzenlenmiş, iddianame kapsamında cinayeti işlediği anlaşılan Murat Uslu'nun 'Kasten Öldürme', 'Hakaret' ve 'Tehdit' suçları kapsamında müebbet hapsi istenmişti.

Olay sırasında yanında bulunan Mustafa Ü. ve Pelin A.'nın 'Kasten Öldürme Suçuna İştirak' suçları kapsamında müebbet hapisle cezalandırılmaları istenmişti. 

Öne Çıkanlar