Anne babaları tutuklandı, 5 çocuk ortada kaldı

Anne babaları tutuklandı, 5 çocuk ortada kaldı
Suruç’ta gözaltına alınan Mehmet ve Kıymet Tavas tutuklandı. Mehmet Tavas'ın kardeşi, 'Perişan olmuşuz. Çocuklar sokakta anne babalarını arıyor. 5 yaşındaki yeğenim yemek yiyemiyor' dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 9 Haziran’da gözaltına alınan Mehmet Tavas ve eşi Kıymet Tavas emniyetteki işlemlerinin ardından Urfa Adliyesi’ne çıkarıldı. H.K. adlı bir şahsın haklarında, 2015 yılında yardım ettikleri doğrultusunda ifade verdiği Tavas çifti savcılık tarafından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’ne ifade veren Tavas çiftçi, "Örgüt üyesi olmak" iddiası ile tutuklandı.

Çiftin avukatı Fikret Tekinalp ise savunmasında, söz konusu iddialara ilişkin, 2015 yılında Urfa Valiliği tarafından yapılan "540 kişi tedavi edildi" açıklamasını hatırlatarak, bu imkânın sağlanması üzerine insanların yaralıları evinde tedavi etmesinin söz konusu olamayacağını belirtti.

Avukat Tekinalp, tutuklanan çiftin 5, 8,10,13 ve 16 yaşlarında çocukları olduğu bilgisini vererek, anne ve babanın serbest bırakılmasını talep etse de çift tutuklanarak Urfa T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

'DURUMUMUZ İYİ DEĞİL'

Tavas çiftinin 5 çocuğu babaannelerinin yanına alındı. Mehmet Tavas'ın kardeşi Yakup Tavas tutuklamaya ilişkin şunları söyledi: "Perişan olmuşuz. Çocuklar sokakta anne ve babalarını arıyorlar. 5 yaşındaki yeğenim yemek yiyemiyor. Şu an çocuklara annem bakıyor. Annem de 65 yaşında ve hasta. Durumumuz iyi değil." (MEZOPOTAMYA AJANSI)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar