Anne babasının 'arşiv taraması' gerekçe gösterilerek ataması yapılmadı

Anne babasının 'arşiv taraması' gerekçe gösterilerek ataması yapılmadı
Kararda, 'Davacı hakkında her hangi bir bilgiye rastlanılmadığı ancak kişinin içinde bulunduğu ortamın da dikkate alınması gerektiği' öne sürülerek atamasının yapılamayacağı savunuldu.

ARTI GERÇEK - Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) geçerek sağlık teknikeri olarak atanmaya hak kazanan bir kişinin, güvenlik soruşturması ve arşiv taramasında anne ve babasının "siyasi faaliyetlerde bulunduğu"nun ortaya çıkması nedeniyle ataması yapılmadı.

Kararda, söz konusu kişinin babasının KESK'e bağlı Haber -Sen'in sekreteri, annesinin de AB ile katılım ortaklığı belgesinde Kürt sorununun çözümümün yer almasını isteyen mektupları Meclis'e gönderen DEHAP kadın kolları arasında yer aldığının tespit edildiği için atamasının yapılmadığı belirtildi. 

Adı açıklamanlayan kişi, atamasının yapılmaması üzerine İdare Mahkemesinde dava açtı. Mahkeme Sağlık Bakanlığı Güvenlik Soruşturması Değerlendirme Komisyonu'nun gerekçesini esas alarak davanın reddine karar verdi.

Kararda, davacının güvenlik soruşturması ve arşiv kaydının temiz çıktığı ancak "kişinin içinde bulunduğu ortamın da dikkate alınması gerektiği" öne sürülerek atamasının yapılamayacağı savunuldu.

Kararı, Avukat Mahsuni Karaman Twitter hesabından "Bu, zaytung haberi değil, keşke olaydı ama. Maalesef İdare Mahkemesi kararı ve çok korkunç. Çılgınlık bu. Engizisyona doğru hızla yol alıyoruz" notu ile paylaştı. 

Öne Çıkanlar