Annelerin Meclis'teki bekleyişi üçüncü gününde

Annelerin Meclis'teki bekleyişi üçüncü gününde
Annelerin, açlık grevindeki çocukları için Adalet Bakanı ile görüşmek isteyen annelerin Meclisteki bekleyişleri üçüncü gününde devam ediyor.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan çocukları için Adalet Bakanı ile görüşmek isteyen annelerin meclis'teki bekleyişleri üçüncü gününe girdi.

HDP Grup Toplantı Salonu’nda geceli gündüzlü bekleyen annelere HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Necdet İpekyüz eşlik ediyor.

'HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ'

7 Ocak’ta Erzincan T Tipi Kapalı Cezaevi’nde başlattığı açlık grevini Batman’daki evinde devam ettiren Sedat Akın, eyleminin 130'uncu gününde Meclis'teki annelere görüntülü telefon görüşmesiyle destek verdi:

"Evet doğrudur belki biz binlerce kişi bugün günlerdir açlık grevindeyiz; ancak hiçbir şekilde biz bu eylemimizi bitirmeyeceğiz. Biz biliyoruz ki kazanacağız. Her geçen gün direnenlerin mücadelesi artarak devam ediyor. Biz bu halkın çocuklarıyız ve bu halkın içerisinden çıkmışız. Açlık çok büyük bir zahmet değil. Sadece gün ve gün eriyoruz. Ama sizin direnişiniz bize moral veriyor. Hep birlikte başaracağız."

Akın’ın konuşması sırasında bazı anneler 'Biz sizin moralinize kurban olalım' derken, bazı anneler de gözyaşlarına hakim olamadı. Akın, annelere başarılar diledikten sonra telefonu kapatırken, anneler de alkışlarla Akın’a destek verdi. (M.A)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar