Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'ten alkol yasağına karşı 'turizm kentiyiz' şerhi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'ten alkol yasağına karşı 'turizm kentiyiz' şerhi
İçişleri Bakanlığı genelgesinde yer almayan yasak kararı fiili olarak uygulamaya konmaya çalışılıyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in "Turizm şehri olmamız nedeniyle imzalamaktan imtina ediyorum" diyerek alkol satışı yasağına karşı oy kullandığı öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı’nın "tam kapanma" dönemine ilişkin genelgesinde yer almayan ancak il umumi hıfzıssıhha kurulu kararları ile fiili olarak getirilen tekel bayileri ve marketlerdeki alkol satış yasağı tartışması sürüyor. CHP'li belediyelerde de uygulamaya konan yasağa tepkiler sürerken bazı belediye başkanları karşı oy kullandıklarını açıklıyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, kurulun kararlarına alkol satış yasağını içeren ikinci maddesinin altına "Turizm şehri olmamız nedeniyle imzalamaktan imtina ediyorum" diyerek şerh düştü.

Böcek’in şerh düştüğü ve karşı çıktığı maddelerden biri de kurulun 28 Nisan 2021 tarihli kararında marketlerin "inşaat malzemesi, tekstil, çanta ve ayakkabı, halı, mobilya, elektronik ürünler, beyaz eşya ve klima, kırtasiye ve otomotiv ürünlerinin satış reyonlarına" müşterilerin ulaşmasını "engelleyecek fiziki tedbirler" alması gerektiği yönündeki hükümlerinin iptalini içeriyordu.

Belediyenin Sağlık İşleri Daire Başkanı Ramazan Akalın’ın da marketlere ilişkin hükümlerin iptal edilmesine "Marketlere tanınan bu hakların, küçük esnaf ve bayilere de tanınması şerhini koyuyorum" dedi. Atatürk Hastanesi Başhekimi Ali Vefa Sayraç da benzer şekilde marketlere getirilen bu muafiyete karşı çıktı.

Öne Çıkanlar