AP Türkiye Raportörü Amor, birleştirilmiş Gezi davasını izledi

AP Türkiye Raportörü Amor, birleştirilmiş Gezi davasını izledi
'Ne yazık ki Türk yetkililerin uluslararası taahhütlerine saygı göstermesinde kaçırılan bir başka fırsattı.'

Tutuklu iş insanı ve insan hakları savunucusu Osman Kavala, gazeteci Can Dündar gibi isimlerin olduğu ve Beşiktaş taraftar grubu Çarşı dosyasıyla birleştirilen Gezi Parkı davasının ilk duruşması bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmayı AP Milletvekili, Türkiye Raportörü, Nacho Sanchez Amor da takip etti. Duruşma sürerken açıklama yapan Amor, Osman Kavala için özgürlük istedi. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Amor, "Bugün, İstanbul'da Osman Kavala davasına kişisel ve AP adına dayanışmamı göstermek için katıldım. Ne yazık ki Türk yetkililerin uluslararası taahhütlerine saygı göstermesinde kaçırılan bir başka fırsattı" dedi.

Amor, AP'nin dava ile ilgili basın açıklamasını da paylaştı. Amor, Türkiye'yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına saygı duymaya ve siyasi motivasyonla üretilmiş suçlamalardan kaçınmaya çağırdı.

Raportör Amor, "Türk yetkililerin son demeçlerindeki AB ile yakınlaşma konusunda samimiyetlerini görmek için gerçek olgulara ihtiyacımız var" dedi.

Amor, bunun AİHM kararlarına saygı duymayla olabileceğini de belirtti.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar