Apple, Apple Car'ı kendi başına geliştirecek

Apple, Apple Car'ı kendi başına geliştirecek
Teknoloji devi Apple, koordinasyon problemlerini ortadan kaldırmak için Apple Car projesine tek başına devam etme kararı aldı.

Bir süredir elektrikli otomobil geliştirmekte olan Apple, hiçbir şirketle işbirliği yapmayacak. Apple Car projesini tek başına geliştirecek.

Maeil Economic Daily’ye göre Apple, hâlihazırda otomobil için parça tedarikçilerine karar verme aşamasında. Teknoloji devi, ortak geliştirme ve üretim anlaşmaları için BMW, Hyundai, Nissan ve Toyota ile iletişime geçmiş durumda.

Apple’ın son hamlesi ise küresel otomobil parça üreticilerine bilgi ve teklif almak için çeşitli teklifler göndermek oldu. Şirket, bunun yanı sıra otomobil seri üretimi, yönlendirme, dinamik, yazılım ve proje yönetimi alanlarında deneyim sahibi Mercedes'te deneyimi bulunan iki mühendisi işe aldı. Bahsi geçen mühendisler hâlihazırda Apple’ın Special Projects Group biriminde ürün tasarım mühendisi olarak görev yapmaktalar.

Apple konusunda güvenilir analizlere imza atan Ming-Chi Kuo, Apple Car’ın 2025’ten önce çıkmayacağını söylüyor. Kuo, bir araştırma notunda Apple Car özelliklerinin henüz tamamlanmadığını ve aracın lansman tarihinin 2028 ötesine kaydırılmasının da kendisini şaşırtmayacağını belirtti.

Konuyla alakalı ilgi çekici gelişmelerden bir diğeri ise Apple’ın elektrikli otomobil proje yöneticisi Doug Field, şirketten ayrılarak Ford bünyesinde çalışmaya başlayacak. Ford, Field’ı şirkette ileri teknoloji yöneticisi ve entegre sistem sorumlusu olarak değerlendirecek.

Öne Çıkanlar