Apple, yenilediği iPhone modellerini yurt dışında satışa sundu

Apple, yenilediği iPhone modellerini yurt dışında satışa sundu
Apple, Kanada'da kurduğu yeni bir internet sitesi ile yenilediği iPhone modellerini satışa sundu.

Webtekno'da yer alan habere göre şuan için az sayıda modeli yenileyen şirket, tüketicilerin ciddi oranlarda tasarruf yapabilmelerini sağlıyor. Peki sıfır bir iPhone ile Apple'ın yenilediği bir iPhone arasında fark var mı?

ABD merkezli teknoloji devi Apple, 2016 yılında ABD'deki tüketicilere ulaşmak için etkileyici bir proje hazırlamıştı. Özel bir internet sitesi kuran şirket, bu internet sitesi üzerinden dönemin eski iPhone modellerini yenileyerek yeniden satışa çıkarmıştı. Böylece ABD'deki tüketiciler, çok daha uygun fiyatlara bir iPhone sahibi olma fırsatı bulmuşlardı.

Bu proje şimdi de Kanada'da hayata geçirildi. Şirket bu kez, yenilediği ve sertifikalandırdığı iPad ve Mac modellerini uygun fiyatlarla satışa sundu. Buradaki kaynağı görmezden gelmeyen Apple şimdi, Kanada için yeni bir karar alarak yenileyip sertifikalandırdığı iPhone modellerini de Kanada'da satmaya başladı.  Bu yöntemle tüketiciler ikinci el olsa da Apple tarafından elden geçirilmiş iPhone'lara daha kolay ulaşabilecek.

YENİLENMİŞ iPHONE NE ANLAMA GELİYOR?

Apple, Kanada'da açtığı yeni internet sitesinde, "yenilenmiş iPhone"un ne demek olduğunu da tüm detayları ile anlatıyor. Sitedeki bilgiler ışığında yenilenmiş bir iPhone'un kasasının ve bataryasının sıfır olduğu anlaşılıyor. Ayrıca şirket, bu iPhone'un tüm donanımının çalıştığından emin olmak için gerekli olan testleri de yapıyor. İşletim sistemini orijinal hale getiren şirket, önceki kullanıcının hiçbir verisini de yeni kullanıcıya aktarmıyor. Ürünler yepyeni kutular ve tüm aksesuarları içerecek şekilde alıcıya teslim ediliyor. Yenilenmiş ürünlerin sıfır model bir iPhone'la aralarındaki farkı ise 1 yıl garanti veriliyor olması oluşturuyor.

Öne Çıkanlar