'Aracı Kılıçdaroğlu'nun üzerine sürecektim'

'Aracı Kılıçdaroğlu'nun üzerine sürecektim'
'Adalet Yürüyüşü'ne, kiraladıkları araçla saldırı planı yaptıkları iddiasıyla yargılanan sanıklar hakim karşısına çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde gerçekleştirilen 'Adalet Yürüyüşü'ne, kiraladıkları araçla saldırı planı yaptıkları iddiasıyla 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından yargılanan, aralarında IŞİD üyesi olduğu ileri sürülen Oğuzhan Korkmaz'ın da bulunduğu tutuklu 5 sanık, Kocaeli'den yetkisizlik kararı ile Kayseri'ye gönderilen davada, hakim karşısına çıktı.

"ADRESİM YOK, BABAM BENİ EVDEN KOVDU"

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın ilk duruşması yapıldı. Tutuklu sanıklar Oğuzhan Korkmaz, Emre Emre, Ali Merttaş, Kaan Aslan ve Fatih Özel ile avukatları ve Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik duruşma salonunda hazır bulundu.

Oğuzhan Korkmaz, duruşma öncesi kimlik tespiti yapılırken, "Adresim yok. Babam beni evden kovdu" dedi.

IŞİD'in Kayseri emiri olduğu iddialarını reddeden Oğuzhan Korkmaz, "Doğru değil, Böyle bir şey olsa bu emri, emrim altındakilerden birine yaptırırdım. 2015 yılında El Nusra'ya katılmak için Suriye'ye gittim. Burada Ebu Yusuf ile tanıştım. DEAŞ'lı olduğunu söyledi. Yaralandım ve Türkiye'ye geldim. Burada cezaevinde yattım. Ebu Yusuf benimle iletişime geçti. DEAŞ'ın kullandığı bir haberleşme programı ile iletişim kurduk. Bu programı diğer sanıklara da ben yükledim" dedi.

Adalet Yürüyüşü'ne saldırı planını da anlatan Korkmaz, "Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü hakkındaki fikrimi Ebu Yusuf bana sordu. Ben de uygun bulmadığımı söyledim. O da eylem planı olduğunu, benden yardımcı olup olamayacağımı sordu. CHP'nin terör örgütü FETÖ'nün isteği ile yaptığı bu eylemi sabote etmemi istedi. Arabayı kiralamam için bana para gönderdi. Türk bayrağı ve AK Parti flaması alıp arabaya koydum. Ebu Yusuf benden büyük bir araç kiralamamı istedi ama ben küçük bir araç kiraladım. İnsanlara zarar vermek istemediğim için küçük araç kiraladım" diye konuştu.

"TALİMATI EBU YUSUF'TAN ALDIM"

Saldırı için Emre Emre'den yardım istediğini de anlatan Oğuzhan Korkmaz, "Emre'nin, DEAŞ'a biat ettiğimden haberi vardı ancak, diğer sanıkların haberi yoktu. Bu olaydan Emre Emre'ye bahsettim. Bana yardım etmesini istedim. Emre de bu teklifimi kabul etmedi. Hatta bu eylemden beni vazgeçirmek istedi. Bundan dolayı da eylemi tek başıma yapmak için yola çıktım. Parayı aldıktan sonra aracı kiralayıp, camide namaz kılıp, arkadaşlarımla görüştüm. Eşimin eylemden haberi yoktu. Talimatı Ebu Yusuf'tan aldım. Kayseri'den Kocaeli'ye gittim. Yolda yakalandım. Eylemi yapıp yapmama konusunda çok kararsız ve tereddütte kaldım. Eğer yakalanmasıydım Kılıçdaroğlu'nun üzerine arabayı sürüp, manevra yapacaktım" ifadelerini kullandı. (DHA) 

 

Öne Çıkanlar