Arap aşiretlerden Şengal saldırısına tepki

Arap aşiretlerden Şengal saldırısına tepki
Şengal'e yönelik saldırılara tepki gösteren Hesêke'deki Arap aşiretleri, saldırıların KDP desteğiyle yapıldığını belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ne bağlı Hesekê Kantonu’na bağlı Hol ilçesindeki Arap aşiretleri kanaat önderleri, Irak ordusunun Şengal'e yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan fotoğrafları, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Kongreya Star bayraklarının taşındığı açıklamaya kanaat önderlerinin yanı sıra Hol İlçe Meclis üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. 

Açıklamada konuşan El-Cebûr aşireti kanaat önderi Siûd El-Salim, Irak ordusunun KDP desteğiyle Şengal’e saldırdığını belirtti. Irak hükümetine Êzidî toplumuna karşı savaşmak yerine Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesine dönük saldırılarına son vermesi çağrısı yapan El-Salim, devamında şunları söyledi:

"Şiddetle Şengal ve halkına dönük saldırıları kınıyoruz. DAİŞ çeteleri Şengal’e saldırdığında halkını yalnız bırakanlar, şehir özgürleştikten sonra Irak ordusu ve KDP şimdi kontrolleri altına almak istiyor. Hal Savunma Birlikleri (YPG) ve Şengal Direniş Güçleri (YBŞ) fedakarlıkları sayesinde Şengal özgürleşti." (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar