Araştırma: Erkeklik hormonları yaşlanmayı etkiliyor

Araştırma: Erkeklik hormonları yaşlanmayı etkiliyor
Yeni Zelandalı bilim insanları hadım edilen koyunlar üzerinde yaptıkları araştırmalarla erkeklik hormonlarının yaşlanma üzerindeki etkisinin olabileceğini gözlemlediler.

Yeni Zelanda'daki Otago Üniversitesi'nde görevli araştırmacılar, koyunlar üzerinde gerçekleştirdikleri bir araştırmada erkek koyunların hadım edilmesinin DNA'nın yaşlanmasını yavaşlattığını keşfetti. Araştırmayı yürüten ekip, durumun insanlar için de geçerli olabileceğini düşünüyor.

HADIM EDİLEN KOYUN DAHA UZAN YAŞIYOR

Araştırmanın baş yazarı olan Victoria Sugrue, çalışmayla ilgili olarak ''Aslında çiftçiler de bilim insanları da hadım edilen koyunların daha uzun yaşadığını biliyordu. Ancak bunun yaşlanmayı yavaşlatıp yavaşlatmadığını görmek için daha önce DNA üzerinde bir araştırma yapılmamıştı' sözleriyle durumun pratikte de uzun zamandır gözlemlendiğine işaret ediyor.

webTekno'da yer alan habere göre, araştırma ekibinde yer alan bilim insanlarından biri olan Steve Horvath ise çalışmanın erkeklik hormonlarının yaşlanma üzerindeki etkilerinin anlaşılması bakımından son derece önemli olduğunu vurguluyor.

Öne Çıkanlar