Araştırma: Zenginlerin serveti rekor düzeye ulaştı

Araştırma: Zenginlerin serveti rekor düzeye ulaştı
Dünyada milyarlarca insan yoksullaşırken zenginlerin varlıkları bir önceki yıla göre yüzde 8 artarak rekor düzeye çıktı. En fazla zengine sahip ülkeler ABD, Japonya ve Almanya.

Dünyada milyarlarca kişi pandemi ve savaşlarla derinleşen gıda, enerji krizleriyle boğuşurken bir avuç milyarder her geçen gün servetlerini katlıyor.

Deutsche Welle (DW) Türkçe'nin haberine göre, dünyanın her yerindeki servet sahipleri, geçen yıl artan hisse senedi fiyatları ve pandemide ortaya çıkan krizden faydalandı.

Danışmanlık firması Capgemini'nin yaptığı araştırmaya göre, zenginlerin varlıkları toplamda bir önceki yıla göre yüzde 8 artış göstererek 86 trilyon dolar ile rekor düzeye çıktı.

Araştırmaya göre, en az 30 milyon dolar serveti olanların varlığında da toplam yüzde 8,1 artış olurken, bu kişilerin sayısı ise yüzde 9,6 büyüyerek 220 bine ulaştı. En fazla zengine sahip ülkeler ise ABD, Japonya ve Almanya oldu.

ALMANYA'DA YÜZDE 7,4 ARTTI

Habere göre, geçen yıl dolar milyonerleri kulübü küresel olarak yüzde 7,8 artarak 22,5 milyon üyeye ulaştı. Almanya'dan da 100 bin kişi bu kulübe katıldı ve böylece Alman milyonerlerin sayısı 1,63 milyona ulaştı. Almanya'daki dolar milyonerlerinin servetinin toplamı da yüzde 7,4 artarak 6,3 milyar dolara yükseldi. Bu artışta borsalardaki yükseliş ve emlak fiyatlarındaki artış etkili oldu.

Capgemini tahminlerine göre en az 1 milyon dolar yatırım varlığı olan kişilerin sayısı geçen yıldan bu yılın Nisan ayına kadar yüzde 4 azaldı. Capgemini uzmanı Klaus-Georg Meyer bu yılla ilgili olarak "2022 için tahminimiz çok daha temkinli" dedi.

Öne Çıkanlar