Araya karışan HDP flaması CHP'yi karıştırdı

Araya karışan HDP flaması CHP'yi karıştırdı
Malkara'da ilçe kongresi için sokaklara asılan CHP flamalarının arasına karışan HDP flaması Malkara CHP ilçe teşkilatını teyakkuza geçirdi.

HABER MERKEZİ - Tekirdağ Malkara'da CHP’nin  ilçe kongresi öncesi sokakla astığı CHP flamalarının arasına karışan HDP flaması Malkara CHP ilçe teşkilatını karıştırdı. İlçe Başkanı Hülya Ertan, olayın ‘komplo ve provokasyon’ olduğunu söyledi.

Malkara’da 10 Aralık günü yapılacak CHP ilçe kongresi öncesinde, ilçenin caddelerine CHP flamaları asıldı. Ancak CHP’nin flamaları arasına bir HDP flamasının karıştığı görüldü.

CHP ve HDP flamalarının yan yana olduğu görüntüleyenler fotoğrafı sosyal medya hesaplarından paylaştı.

haberi duyan CHP İlçe Başkanı Hülya Ertan, düzenlediği basın toplantısında, parti flamalarının arasına HDP flamalasının karışmasını ‘provokasyon’ olarak değerlendirdi:

"Bizler de sizler gibi sosyal medya hesaplarından CHP bayraklarımızın içine bir adet HDP bayrağının karışmış olduğunu öğrendik. Bizler Malkara’da yaşayan insanlarız. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Hiçbirimizin HDP ile hiçbir bağlantımız yoktur ve olamaz da. Şu andaki tek amacımız 10 Aralık Pazar günü yapacağımız ilçe kongremizi bir demokrasi şöleni içerisinde bitirmektir."

Kendilerine karşı bir komplo kurulduğunu söyleyen Hülya Ertan, "Olayı araştırıyoruz. Emniyet Müdürlüğü’ne de bu konuyla ilgili gittiğimizde kameraların o açıyı görmediğini söylediler. Bunun kim veya kimler tarafından yapıldığı araştırılmaktadır. Bu şahıslar bulunulursa ve yakalanılırsa gereken adli mercilere suç duyurusu yapılacaktır" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar