Aritmetik devlet sapması nedir?

Bir oy İnce, bir oy HDP demeden, aritmetik devlet sapması/kuyrukçuluğu etmeden, diyalektik/matematik bir muhakemeyle devleti demokrasiye yöneltmek için bütün oylar HDP'ye!

Egemen sistemlerin istediği asırlardır aritmetik; küçük işlemlerde oyalanın, sistemin matematiğiyle uğraşmayın, ama doğru için muhakemenin matematiksel kurulması gerekiyor.

Çünkü sistem bakkal hesabıyla değişmiyor.

Mesela HDPliler CHP'dekilere, CHP merkezi, Demirtaş'ı içeri attırdı diye merkezin politikasını halkla/tabanla aritmetik takasa girmiyor, hiçbir partiyle takasa girmiyor, "onlar halkın parçası, haklıyı biliyor, bir de güçlenirsek, aritmetik hesabı bırakır, yanımıza gelirler" matematiğiyle yaklaşıyor ve onlarla seçim meydanlarında kalben dayanışıyor.

Tüm partilerde dayanışma halkta doğal karşılık buluyor, bu, il örgütlerine kadar varıyor, merkez devreye girmezse, halk, seçim çadırlarında birbiriyle çok kolay anlaşıyor.

Önceki günkü Ak Parti adayının "adam"larının kanlı katliamını da Ak Partililer, ismini vermeden kınıyor, artık oyunu Ak Parti'ye vermeyeceğini söylüyor.

Çünkü halkın, güvenlik güçlerinin, esnafın, doktor ve hemşirelerin gözü önünde Ak parti milletvekili ve "adam"ları, HDP'li esnafın dükkanına uzun namlulu silahlarla geliyor, tartışma çıkıyor, ertesi gün daha kalabalıkla gelip dükkanı tarıyor, hastaneye kaldırılanları da hastanede öldürüyor.

Halk her şeyi görüyor, devlet ve devlet aygıtlarının ölenlere utanmazca saldırgan dediğini de duyuyor.

Ölenler biri hariç HDP'li.

Kürdistan'daki halk, demokratlar korksun, sandığa gitmesin, sadece Ak Parti adayları kazansın amaçlanıyor.

Valilik açıklama yapıyor:

"14.06.2018 günü saat 15.56 sıralarında AK Parti Milletvekili Sayın İbrahim Halil Yıldız, yanındaki grup ile birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde, biri Sayın Milletvekilinin yakını olmak üzere üç kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştır."

Cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanı (demokratik teamüle göre, seçime kadar sadece aday, ama burası Türkiye, olmaz oluyor) Erdoğan,"Milletvekilimizin abisi PKK'lılar tarafından öldürüldü. Bu olay, PKK ve HDP'nin Kürtlerin kanından beslenerek büyüme stratejilerini hala terk edemediklerinin en bariz örneğidir. Bu hadisenin önünde ve arkasında kim varsa emniyetimiz ve yargımız mutlaka bulacaktır" diyor.

Sadece son cümleyi söylese amenna, yasal bir partiyi karalamak için belgesiz, kanıtsız, kendi valisinin PKK yoktur demesine rağmen anti Kürt devlet tabldotundan konuşuyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel:

"Suruç'ta yaşanan saldırıda ağabeyini kaybeden AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a, ailesine ve AK Parti camiasına başsağlığı diliyorum" diyor.

Özel de bilinen devlet sadakatiyle, anti Kürt devlet tabldotundan konuşuyor.

Olacak gibi değil, devlet, "sistemin içinde barışçı ve demokratik bir seçenek olmak istiyorum" diyen HDP'yi, fiilen Kürt halkını dışlıyor.

Görünen o ki, sermayenin Türkiye halkası artık Türkiye'yi yönetemiyor.

Çoktandır demokrasi barutu biten sermaye partilerinin sicili kirli, diktatörlük zaten halka karşı, halkın inisiyatif alıp bir demokrasi bloğuyla nispi demokrasiyi bari kurtarması gerekiyor.

Parlamentoda ve seçime girebilen tek halk partisi, HDP.

HDP dışlandı diye zıtlaşmıyor, gayet olgun, demokrasi gündemini oluşturma ve yürütme sorumluluğunu sürdürüyor, devlet ittifakının bir kanadı, tek adam rejimine karşı çıkıyor, ama sadece Erdoğan'ın tek adamlığına değil, asıl rejime karşı oluşunu bir protokolle teminat altına almak istiyor, Eş Genel Başkanı Temelli 2. Tur için birlik öneriyor:

"Hiç teferruatta boğulmaya gerek yok. Ya Erdoğan rejimi ya demokrasi. Nasıl bir demokrasi başlığının altını doldurmak için çağrı yapıyoruz. Diğer muhalefet partilerinin de bu yönde çalışmaları olduğunu biliyorum: Eşit yurttaşlık, anadilde eğitim, inançlar konusunda bir konsensüs ve bir protokol lazım." diyor.

Edirne F Tipi Cezaevi'nden açıklama yapan Demirtaş girişime destek veriyor, Millet İttifakı'nın genişleyerek demokrasi ittifakına dönüşmesi gerektiğini söylüyor ve devam ediyor:

"En azından Türkiye'yi normalleştirecek, yeniden demokrasi rotasına sokacak geçiş sürecinde muhalefet mutlaka birlikte hareket etmelidir."

O yüzden bir oy İnce, bir oy HDP demeden, aritmetik devlet sapması/kuyrukçuluğu etmeden, diyalektik/matematik bir muhakemeyle devleti demokrasiye yöneltmek için bütün oylar HDP'ye!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlker Demir Arşivi