Arkeoloğun ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı

Arkeoloğun ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, mobbinge uğradığı belirtilen arkeolog Merve Kaçmış'ın intiharıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Müze müdüresi Emine Öztürk görevden alındı.

Gaziantep Müze Müdürlüğü'nde görev yapan sözleşmeli arkeolog Merve Kaçmış 13 Ocak'ta geriye işyerinde yaşadığı sıkıntıları anlatan bir mektup bırakarak hayatına son verdi. Merve Kaçmış'ın işyerinde mobbinge uğradığı ve bu nedenle yaşamına son verdiği belirtiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı da Merve Kaçmış'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığını ve bazı çalışanların görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. 

Mobbing uygulamakla suçlanan müze müdüresi Emine Öztürk, görevden alındı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Gaziantep Müzesi Müdürlüğü'nde sözleşmeli arkeolog olarak görev yapan personelimiz Merve Kaçmış'ın 13/01/2020 tarihinde Diyarbakır'da hayatına son vermesine ilişkin, sayın Bakanımızın talimatları ile derhal soruşturma başlatılmış ve bazı personel görevden uzaklaştırılmıştır. Konu, Bakanlığımız birimleri tarafından tüm detaylarıyla takip edilmektedir. Merhum Merve Kaçmış'a bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz" denildi.  (DHA)

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar