'Artık ABD’nin her yerini vurabiliriz'

'Artık ABD’nin her yerini vurabiliriz'
Kuzey Kore, dün denediği yeni balistik füzenin, Amerika ana karasının tamamına ulaşabilecek güçte olduğunu duyurdu.

HABER MERKEZİ- Kuzey Kore dün kıtalar arası balistik füze denemesi yaptı. Devlet televizyonu, iktidardaki İşçi Partisi’nin siyasi ve stratejik kararı sonucu, yeni geliştirilen "Hwasong-15" isimli füzesinin başarıyla test edildiğini bildirdi.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre, Kuzey Kore, daha önce geliştirdiği balistik füzelerin de ABD topraklarını vurabileceğini iddia etmişti ancak yeni füzenin bu iddiayı hayata geçirebilme ihtimali hem Kuzey Kore hem de ABD’li yetkililer tarafından doğrulandı.

Pyongyang yönetiminin yeni tip yükseltilmiş balistik füzeyle, ABD kıtasının tamamına ulaşarak vurabilme kapasitesinde olduğu belirtiliyor. Hwasong 15'in "çok büyük ve ağır bir savaş başlığını" ABD'ye ulaştırabileceğini kaydeden yönetim, "Böylece devletin nükleer gücünü tamamlamak yönündeki hedeflerini gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını" bildirdi.

Kuzey Kore’nin bu kapasitede füzeyi geliştirip geliştiremeyeceği sorgulanırken, Güney Koreli yetkililer bunun birkaç ay içinde gerçekleşmesinin mümkün olduğunu kaydediyor.

Uzmanlar Kuzey Kore’nin hedefi belirlemede önemli rol oynayan bu tip füze başlıkları konusundaki teknik yeterliliğini de sorguluyor. ABD topraklarını hedef alabilecek olası saldırılara karşı füze savunma sistemleri devreye giriyor.

Kuzey Kore’den gelen son tehdit ABD ve müttefiklerini, Pyongyang yönetimine karşı baskıları artırmak üzere harekete geçirdi. Trump Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu, halledeceğimiz bir durum" dedi.

Öne Çıkanlar