Asgari ücrette ilk toplantı sona erdi

Asgari ücrette ilk toplantı sona erdi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin toplantı sonrasında yaptığı açıklamada çalışanların enflasyonun etkisinden korunacağını söyledi

 

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılıdığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı sona erdi. 

Toplantı sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.Bilgin açıklamasında "Türkiye’nin emektarı işçilerimizi enflasyonun negatif etkisinden koruyacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz" dedi. 

TÜRK-İŞ: ASGARİ ÜCRET ZAMMI 3 AYDA ERİDİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nunda işçi kesimi adına TÜRK-İŞ, işveren kesimi adına TİSK yer alıyor.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, sene başında asgari ücrete yapılan zammın 3 ayda eridiğini söyledi ve yeni asgari ücretin enflasyon gözönünde tutularak yapılmasını istedi. Atalay, "Ocak ayında güzel bir zam yaptık ama maalesef 3 ay sonra aldığımız bu zam eridi. Çalışanlar bu ülkede en büyük sıkıntıyı çeken kesim. Temennim, oluşan enflasyon ortada, bu çerçevede asgari ücretliyi dar ve sabit gelirliyi nefes aldıracak bir düzenleme olur diye arzu, temenni ediyorum" şeklinde konuştu. 

TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol da toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, ara zam konusunda mutabakata varıldığını belirtti. Akkol, "Buraya severek isteyerek geldik. Bir taraftan enerji fiyatları dedik yanı başımızda bir savaş var bir yanımızda savaş var bir taraftan aynı belirsizlikler işletmelerimizi, iş sahiplerini ve şirketleri de etkiliyor. Yine dengeli bir asgari ücret tespiti yapılması konusunda TİSK elinin taşın altına koyacaktır" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETİN YARIN BELİRLENMESİ BEKLENİYOR
2021’de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret, yılbaşında yüzde 50’lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti. Asgari ücrette ara zam görüşmelerinde yarın bir sonuç çıkması bekleniyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar