'Cumhurbaşkanlığı dahil oldu, asgari ücret görüşmelerinde kriz çıktı' iddiası

'Cumhurbaşkanlığı dahil oldu, asgari ücret görüşmelerinde kriz çıktı' iddiası
Asgari ücret için son toplantının bir türlü yapılamamasının ardında Cumhurbaşkanlığı'nın da dahil olduğu bir krizin yattığı iddia edildi.

Milyonlarca emekçinin yakından takip ettiği yeni asgari ücretin belirlenmesi görüşmelerinde kriz çıktığı iddia edildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun son toplantısını bir türlü gerçekleştiremeyip rakamı paylaşmamasına ilişkin kapalı kapılar ardında büyük bir krizin yaşandığı iddia edildi.

Milli Gazete’den Ahmet Sesli’nin haberine göre Cumhurbaşkanlığı’nın dahil olduğu iddia edilen bu kriz nedeniyle dördüncü toplantının sürekli ertelendiği öğrenildi.

‘HAZİNE BAKANLIĞI’NIN RAPORU KRİZ YARATTI’ İDDİASI

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen üçüncü toplantı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, dördüncü toplantının hemen yapılacağını ve rakamın açıklanacağını açıklamıştı. Ancak bu açıklamanın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen komisyon bir türlü toplanamadı. Hükümet kanadından toplantı için izin çıkmadığı öne sürülürken, yaşanan bu krizin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan bir rapor olduğu iddia edildi.

RAPORUN REVİZE EDİLMESİ İSTENİYOR

İşçi için yüksek bir rakamın, işveren için ise önemli desteklerin yer aldığı iddia edilen raporun ise hükümet tarafından tepki gördüğü iddia edildi. Raporun vergi kalemlerinde önemli bir azalmayı öngörmesinin tepkiye nedeni olduğu ifade edilen iddialara göre, hükümet kanadı, raporun bu haliyle komisyona sunulup resmiyet kazanmasını istemeyerek, revize edilmesini istediği aktarıldı. Bunun da komisyon görüşmelerini çıkmaza soktuğu belirtiliyor.

Öne Çıkanlar