Aşı belgesi almak için Covid-19'a yakalanan şarkıcı hayatını kaybetti

Aşı belgesi almak için Covid-19'a yakalanan şarkıcı hayatını kaybetti
57 yaşındaki Çekyalı müzisyen Hanka Horka'nın, aşı belgesi alabilmek için virüse karşı hiçbir önlem almadığı belirtildi. Oğlu ise annesinin ölümünden aşı karşıtlarını sorumlu tuttu.

Çekya'da koronavirüs (Covid-19) aşısı olmayı reddeden bir şarkıcı, aşılandığını gösteren belgeyi almak için bilinçli olarak yakalandığı virüse yenik düştü.

Folk müzik grubu Asonance'ın 57 yaşındaki solisti Hanka Horka'nın, virüsü oğlu ve eşinden kaptığı ortaya çıktı. Covid teşhisi konulan sanatçının ayrıca hastalıktan korunmak adına hiçbir önlem almamayı tercih ettiği belirtildi.

OĞLU, ANNESİNİN ÖLÜMÜNDEN AŞI KARŞITLARINI SORUMLU TUTTU: ‘ELLERİNİ KANA BULADILAR’

Euronews'in haberine göre sanatçının oğlu Jan Rek, annesinin aşı olmayı reddettiğini söyleyerek, "Bizle normal şekilde yaşamaya karar verdi ve aşı olmak yerine hastalığa yakalanmayı tercih etti" dedi. Annesinin ölümünden bölgenin aşı karşıtı önde gelen isimlerini sorumlu tutan Rek, bu kişilerin annesini aşı olmamaya ikna ettiğini ileri sürerek "Ellerini kana buladılar" dedi. "Onun bu fikre kapılmasına kimin neden olduğunu biliyorum" diyen Rek, "Ailesi yerine başkalarına inandığı için üzgünüm" şeklinde konuştu.

Hana Horka, ölümünde iki gün önce sosyal medya hesabından "Hayatta kaldım, oldukça maceralı oldu. Şimdi ise gelsin tiyatrolar, konserler, saunalar ve acilen denize bir yolculuk" mesajını paylaştığı ortaya çıktı.

ÇEKYA’DAKİ SALGIN TEDBİRLERİ

Çekya'da kültürel ve sportif etkinliklere katılmak ve bar ile restoranlara girebilmek için aşı olunduğunu ya da hastalığın geçirildiğine dair belge sunulması gerekiyor.

Koronavirüsün yeni dalgasının etkili olduğu ülkelerden olan Çekya'da pazartesi günü 20 bin kişinin daha Covid-19'a yakalandığı açıklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar