Mobil aşı standında 'Sinovac ve Biontech' diye bağıran sağlıkçıya jet hızıyla soruşturma

Mobil aşı standında 'Sinovac ve Biontech' diye bağıran sağlıkçıya jet hızıyla soruşturma
Otobüs terminaline kurulan mobil aşı standında birkaç saniyeliğine aşı isimlerini sıralayan sağlık görevlisi hakkında soruşturma başlatıldı.

Kütahya’da, İl Sağlık Müdürlüğü'nün şehirlerarası otobüs terminaline kurduğu mobil aşı biriminde görevli sağlık personeli hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya, sağlık görevlisinin otobüs firmalarında görevli kişilerin şehir isimlerini saydığı gibi aşı isimlerini sayması gerekçe gösterildi.

Otogarın içinde kurulan stantta görevli sağlık personeli, ‘İstanbul ve Adana’ diye bağırarak müşteri toplayan yakınlarındaki firma görevlileri gibi "Sinovac ve Biontech" diye bağırdı. Stant önündeki bu anlar ise bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Kısa bir süre sonra görüntüler sosyal medyaya yüklendi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü, mobil aşı biriminde görevli sağlık personeli hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Personelin aşı isimlerini söyleyerek bağırmasının ‘maksadını aşan ve yanlış algı’ yarattığı belirtilen yazılı açıklamada, "Kütahya otobüs terminali aşı uygulama merkezindeki görevli sağlık personelinin, bulundukları ortamda otobüs firması görevlilerinin söylemlerinden esinlenerek yaptıkları şakalaşmanın cep telefonu ile çekilerek çeşitli sosyal medya hesaplarında yayınlandığı görülmüştür. Maksadı aşan, yanlış algı ve anlaşılmalara sebebiyet veren personelle ilgili gerekli idari soruşturma başlatılmış olup sonucu hakkında ayrıca kamuoyu bilgilendirilecektir" denildi.

Öne Çıkanlar