'Asıl özür dilemesi gereken Serena Williams'

'Asıl özür dilemesi gereken Serena Williams'
Serena Williams bugün açıklanan kararla Birleşik Devletler Tenis Birliği tarafından 17 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Eski tenis hakemi Richard Ings, ABD Açık kadınlar finaline damga vuran olaydan Serena Williams'ı sorumlu tuttu. Naomi Osaka'nın şampiyonluğuyla sonuçlanan ABD Açık tek kadınlar finalinde Serena Williams ile müsabaka hakemi Carlos Ramos arasında yaşanan olayın yankıları sürüyor.

Maç sonunda yaptığı açıklamayla hakemin kendisine yönelik tutumunu kadın olmasına bağlayan ve teniste cinsiyetçilik tartışmalarını alevlendiren Serena'ya, hem camianın bazı önemli isimlerinden hem de Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) yönetiminden destek gelmişti.

Ancak Avustralyalı eski tenis hakemi Richard Ings, final maçına damga vuran olayın tüm sorumlusunun Serena olduğu görüşünde. Sydney Morning Herald gazetesinde yayımlanan yazısında ABD'li tenisçinin tartışma sırasında Carlos Ramos'tan özür beklediğini hatırlatan Ings, asıl özür dilemesi gereken tarafın Serena Williams olduğunu ifade etti.

Benzer bir olayı 1987 ABD Açık'ta John McEnroe ile yaşadığını hatırlatan Ings, tenis kurallarının açık olduğunu belirterek, "Her antrenör bilir ki maç esnasında jestlerle oyuncuya taktik vermek kurallara aykırıdır. Her oyuncu da raket kırmanın bir kural ihlali olduğunun farkındadır. Müsabaka hakeminin onurunu zedeleyecek sözler söylemenin kurallara aykırı olduğunu ise herkes bilir. Carlos Ramos büyük bir sabır ve sakinlikle Williams'ın kendisine yönelik hırsızlık suçlamalarını sonlandırmasını bekledi. Bu noktada özür dilemesi gereken biri varsa o da Serena Williams'tır." dedi.

Serena'nın tüm zamanların en iyi kadın tenisçisi olduğunu vurgulayan Ings, "Bununla birlikte onun başarılarının maçta yaşananları gölgelemesine izin vermemeliyiz. Serena'nın bu zamana kadar cinsiyetçilik ve ırkçılığa karşı ortaya koyduğu mücadeleye saygım var, ancak hakemin verdiği kararların bu konularla bir ilgisi yok. Serena'nın aldığı cezalar tamamen kurallar dahilinde" diye konuştu.

Serena Williams bugün açıklanan kararla ABD Açık'ın organizasyon sorumlusu Birleşik Devletler Tenis Birliği tarafından 17 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı. (SPOR SERVİSİ)

Öne Çıkanlar