‘Aşk bir insan hakkıdır’

‘Aşk bir insan hakkıdır’
Uluslararası Af Örgütü Türkiye ve SAKAT LGBTİ (SPoD) Çalışma Grubu’nun birlikte düzenlediği #FobiniUçur etkinliğine davetlisiniz.

HABER MERKEZİ - Uluslararası Af Örgütü Türkiye şubesi ve SAKAT LGBTİ (SPoD) Çalışma Grubu 20 Mayıs Cumartesi günü, ‘Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün’ kutlamaları çerçevesinde #FobiniUçur etkinliği düzenliyor.

20 Mayıs Cumartesi günü üçüncüsü gerçekleşecek ‘17 Mayıs Dünya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün' adlı etkinlik Maçka Parkı'nda kutlanacak.

"20 Mayıs Cumartesi günü Homofobi ve Transfobi’ye karşı uçurtmalarımızla birlikte Maçka Parkı'nda buluşuyoruz!" denilerek duyurusu yapılan etkinlikte gökkuşaklı uçurtmalar uçurulacak.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye şubesi ve SAKAT LGBTİ (SPoD) Çalışma Grubu’nun birlikte düzenlediği #FobiniUçur etkinliği için yaptığı çağrıda, ‘gökkuşaklı uçurtmalarımızla birlikte İstanbul Maçka Parkı'nda bir araya geliyoruz’ denildi.

17 MAYIS GÜNÜNÜN ÖNEMİ

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ‘17 Mayıs Dünya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün'ü kutlamalarının tarihi ise şöyle: 

17 Mayıs 1990 yılında Dünya Sağlık Örgütü Uluslararası Hastalık Sınıflandırması (ICD) ile eşcinselliğin ruhsal bir bozukluk olmadığı kararını aldı ve bu kavramı hastalık sınıflandırmalarından çıkardı. 

2004 yılından bu yana ise 17 Mayıs "Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün" olarak kutlanmaktadır. 

‘İSTANBUL FOBİNİ UÇUR’

#FobiniUçur başlıklı etkinlik daveti duyurusunda ‘Uçurtması olsun olmasın "Aşk bir insan hakkıdır" diyen herkesi bekliyoruz. Eşit haklar mücadelesine devam!’ denildi.   

20 Mayıs Cumartesi, 2017 saat: 13.00’de Maçka Parkı’nda gerçekleşecek etkinliğe dair bilgi notun da, ‘Uçurtmam yok diye üzülmeyin, etkinlik alanında uçurtma dağıtımı olacaktır’ denildi.
 

Öne Çıkanlar