Asker eşi uzman çavuşun şiddetini anlattı: Keserle kadına saldırdı

Asker eşi uzman çavuşun şiddetini anlattı: Keserle kadına saldırdı
Bingöl Barosu Kadın Komisyonu,  Karlıova’da uzman çavuşun darp ettiği R.Ö ile ilgili açıklama yaptı. Uzman çavuşun verdiği ifade çelişkili, görgü tanıkları şiddetin detaylarını aktardı.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Bingöl'ün Karlıova ilçesinde F. K. adına bir uzman çavuş, gürültü yaptığı bahanesiyle kovaladığı çocuğun annesi R. Ö.'yü darp etmişti. Komşusunun şiddetine uğrayan R. Ö, darp edildiğine ilişkin rapor aldıktan sonra başına gelenleri sosyal medyada paylaşarak yardım talebinde bulunmuşu. Bu çağrının ardından Bingöl Barosu Kadın komisyonu R. Ö’ye hukuki destek vereceğini duyurarak, olayın takipçisi olacağını duyurdu. 

ŞİDDET GÖREN KADIN SUÇLANDI

Olayın duyulmasının ardından Bingöl’de yayın yapan yerel bir site darp edilen kadını ‘saldırgan’ şiddet uygulayan uzman çavuşu ise mağdur gösteren haber servis etti. Bir görgü tanığının ifadesine dayanarak servis edilen haberde, şiddet gören kadının elinde keserle uzman çavuşa saldırdığı iddia edildi. Ancak olaya ilişkin herhangi bir görüntü paylaşılmadı. Bu haberinin ardından sosyal medyada "#JandarmayaKeserliKumpas" etiketiyle kampanya başlatılarak şiddet gören kadın hedef gösterildi.

BİNGÖL BAROSU KADIN KOMİSYONU: ÜSTÜNKÖRÜ RAPOR HAZIRLANMIŞ

Bingöl Barosu Kadın Komisyonu,  uzman çavuş F. K’nin R. Ö’ye şiddet uygulaması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. R. Ö’nün gördüğü şiddet sonucu burun, vücudunun kol ve bacak bölgelerine darbe aldığı tespit edildiğinin belirtildiği açıklamada, Karlıova’da verilen raporla mağdurun vücudunda bulunan darp izlerinin uyuşmadığına dikkat çekilerek, "Dosyada yapılan incelemede alınan rapor, yaptığımız gözlemle uyuşmadığından yeniden rapor alınması için mağdur Bingöl Devlet Hastanesine yönlendirilmiştir. Nitekim ilk raporda mağdurun vücuduna aldığı darbelerden bahsedilmemiş ve üstünkörü şekilde rapor tanzim edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

'KESERLE SALDIRDI' İDDİASI UZMAN ÇAVUŞ VE EŞİNE AİT

Şüpheli uzman çavuş ifadesinde kendisinin R. Ö’yü yaraladığını,  mağdur kadının keser ile kendisine saldırdığını iddia ettiğinin hatırlatıldığı açıklamada, ancak bu ifadeleri doğrulayacak herhangi delilin olmadığına dikkat çekildi. Açıklamada dosyaya yansıyan görgü tanık ifadelerine de yer verildi.  "Kadın keserle saldırdı" iddiasının ise şüpheli uzman çavuş ve eşi tarafından dile getirildiği aktarıldı.

GÖRGÜ TANIĞI: UZMAN ÇAVUŞ KESERLE SALDIRDI

Şüphelinin beyanları ile alınan raporda yer alan tespitlerin birbiriyle çeliştiğinin belirtildiği açıklamada,  tanık olarak dinlenen E. Ç’nin ifadesi hatırlatıldı. Aynı sitede oturan bir başka uzman çavuş eşi olan E. Ç’nin şüphelinin mağdureye keserle saldırdığını söylediğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:   "E.Ç. İsimli tanığın şüpheli tarafından mağdureye keser ile saldırıldığı söylenmesine ve bu tanığın fezlekede ismi geçmesine rağmen detaylı ifadesi fezleke içeriğine konulmamıştır. Bu durum tarafımızdan soruşturmanın kollukça eksik yapıldığı yönünde kaygı uyandırmıştır.

'SUÇU VE SUÇLUYU AKLAMA YÖNÜNDEKİ HABERLERE İTİBAR EDİLMEMELİ'

Şüpheli ve tanık olarak dinlenen esi dışında kimse magdurenin şüpheliye saldırdığını dile getirmemişlerdir. Şüpheli ve esi kendilerine asker olmalarından ötürü saldırıldığını ve ‘sizi burada yasatmayacağız’ şeklinde mağdur tarafından tehdit içeren ifadeler kullanıldığını beyan etmiş ise de yapmış olduğumuz gözlemde söz konusu site sakinlerinin çoğunun emniyet ve jandarma mensubu olduğu, mağdur lehine ifade veren E. Ç 'nin başka bir uzman çavuşun eşi olduğu tespit edilmiştir. Mağduru karalama, suçu ve suçluyu aklama yönündeki haberlere itibar edilmemesi gerektiği dosya kapsamından anlaşılmaktadır. Her ne olursa olsun kadına yönelik şiddete ve şiddeti meşrulaştırma çabalarına karsı mücadelemiz devam edecektir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar