Askeri cenazeye katılanlarda KKKA endişesi

Askeri cenazeye katılanlarda KKKA endişesi
Karaman'da yüksek ateş şikayetiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ve askeri törenle defnedilen gazi Orhan Şimşek'in Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nden öldüğü belirlendi.

GÜNCEL - Askerde makineye kaptırdığı kolunu kaybeden ve gazilik ünvanı verilen Orhan Şimşek, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) nedeniyle 8 Temmuz'da hayatını kaybetti. Şimşek’in cenazesi Ermenek’te düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi.

Ancak Şİmşek'in Kırım Kongo Kanamalı Ateşi nedeniyle öldüğü cenaze töreninin ardından ortaya çıktı.  Şimşek’in oğlu Murat Şimşek ise babasının cenazesine onlarca kişinin temas ettiğini, cenazeye katılanların sağlıklarının tehlikeye atıldığını belirterek tepki gösterdi:
"Hastamızla bizler, yakınlarımız, cenazesini yıkayan hoca temasa geçti. Hastamızı defnettik, iki gün sonra KKKA sonucu öldüğü açıklandı. KKKA bulaşıcı bir hastalıkmış. Şimdi bunca insan temasa geçti. Onların bizlerin ve temasa geçen yakınlarımızın, hatta hastane çalışanlarının sağlığı tehlikeye atıldı."

'HASTA OLDUĞUNU ÖLÜMÜNDEN SONRA ÖĞRENDİK'

Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü, Orhan Şimşek’in ölümü hakkında yaptığı açıklamada, hastanın sağlık merkezlerine başvurularında Kene tutunmasından bahsetmediği, hastanın vefatından sonra yakınlarıyla yapılan görüşmede yaklaşık iki hafta önce kene tutunması olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Açıklamanın ardından, Hastayla temasa geçenlerle ilgili sağlık kontrollerinin sürdüğü, Ermenek’te bilgilendirme ve eğitim çalışmalarında devam ettiği bildirildi.

Murat Şimşek, hem babasının ölümünde, hem de ölümünden sonra cenazesiyle onlarca kişinin temas etmesiyle ilgili ihmal olduğunu düşündüğünü ve bununla ilgili sorumlular hakkında şikayette bulunup, hukuki mücadele başlatacağını söyledi.

Öne Çıkanlar