'Askeri kaynaklar: TSK güvenli bölgenin dışını da izleyecek, anında müdahale edecek'

'Askeri kaynaklar: TSK güvenli bölgenin dışını da izleyecek, anında müdahale edecek'
Suriye’nin kuzeyinde kurulacağı ifade edilen üs noktalarının, muharip gücü olacağı ve herhangi bir durumda anında müdahale edileceği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye’nin kuzeyinde modüler üsler kuracağı ve M4 kara yolunun diğer tarafını da gözetleyeceği bildirildi.

Türkiye gazetesinden Selçuk Böke’nin askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre TSK’nin Suriye'nin kuzeyinde yer alacak güvenli bölgede kuracağı 12 modüler üs ile 32 kilometrenin ötesini de kontrol edeceği iddia edildi. Irak’taki modüler üsler gibi planlanacağı belirtilen üslerle keşif ve gözetleme faaliyeti yürütüleceği aktarıldı.

MUHARİP GÜCÜ OLACAK, HERHANGİ BİR DURUMDA ANINDA MÜDAHALE EDİLECEK

İdlib’deki gözlem noktalarından ayrı olarak Suriye’nin kuzeyinde kurulacak üs noktalarının muharip gücü olacağı, herhangi bir durumda anında müdahale edileceği kaydedildi. Son silah sistemleriyle donatılacağı ifade edilen üs bölgelerinin; havan atışlarına karşı güçlendirilmiş yapıda taşınabilir yaşam üniteleri, balistik koruma sistemleri, alarm, emniyet ve ikaz sistemlerinden oluşacağı kaydedildi.

Söz konusu üslerde güvenli bölgeye yapılacak sızmaları önlenmesinin planlandığı aktarıldı.

ASKERİ KAYNAKLAR: İDLİB’DEN FARKLI OLACAK

Üs bölgelerinin İdlib’deki gibi olmayacağını söyleyen askeri kaynaklar, "İdlib’deki gözlem noktalarının sadece rejim ve muhalifler arasındaki çatışmaları ve ateşkesi gözetleme görevi bulunuyor. Ancak Suriye’nin kuzeyinde kurulacak olan güvenli bölgede yer alacak güvenlik noktaları, daha çok Irak’ın kuzeyindeki üs bölgeleri gibi kullanılacak. Herhangi bir durumda olaylara anında müdahale edilebilecek" bilgisini verdi. Stratejik noktalara konuşlandırılacak bu üs bölgeleri sayesinde M4 kara yolunun diğer tarafını da (güneyinde) gözlemleneceğine dikkat çeken askeri kaynaklar, "M4 kara yolunun ötesine ayak basmadan da müdahale edebilecek uzun menzilli silahlarımız, mühimmatlarımız, her türlü askerî teçhizatımız mevcut" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar