AstraZenaca önünde patent eylemi: Göstericiler kendilerini kapıya zincirledi

AstraZenaca önünde patent eylemi: Göstericiler kendilerini kapıya zincirledi
Covid-19 aşıları için patent tartışmaları devam ederken, İngiltere'de aşı üreticisi AstraZenaca binasının önünde protesto düzenlendi.

Coronavirusle mücadelede özellikle yoksul ülkelerde yaşanan aşı tedariği problemi, aşıların patentinin kaldırılması önerilerini de beraberinde getirdi.

Dünya Ticaret Örgütü (WTO) üyesi ülkeler ve liderler Covid-19 aşı patenlerinin kaldırılmasına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulurken, İngiltere'de AstraZenaca'nın Cambridge'de bulunan merkez binası önünde protesto düzenlendi.

Sputnik Türkçe'nin gazeteci Damiel Gayle'den aktardığı habere göre, küresel adalet ve kalkınma konularında kampanya yürüten İngiltere merkezli organizasyon 'Küresel Adalet Şimdi' platformu tarafından düzenlenen eylemde, patentin kaldırılması gerektiğini savunan göstericiler binaya "Kâr için değil, insanlar için aşı" yazılı bir pankart astı.



Bazı eylemciler ise kendilerini binanın giriş kapısına zincirledi.

Gösteriye katılanlardan biri gazeteci Damiel Gayle'ye yaptığı açıklamada, "Hindistan'da her gün binlerce insan ölürken aşıdan kâr elde etmeye karar veriyor olabilirler" diye konuştu.

Eylemciler binanın önünde müzik çalıp şarkı söyledikten sonra gösteri sona erdi.

Öne Çıkanlar