Astrofotoğrafçılar ayın en ayrıntılı görüntüsünü çekti

Astrofotoğrafçılar ayın en ayrıntılı görüntüsünü çekti
Astrofotoğrafçılar Andrew McCarthy ve Connor Matherne'in 200 binden fazla fotoğraf çekerek ayın tek bir fotoğrafını oluşturdu.

İki astrofotoğraf, tek bir görüntü oluşturmak için 200 binden fazla çekim yaparak Ay'ın dünya dışı bir fotoğrafını üretmek için bir araya geldi.

Andrew McCarthy ve Connor Matherne, Cumartesi günü çevrimiçi olarak ortaya çıkardıkları eseri yayınlandı. Şu anda Reddit'te en çok dikkat çekenler arasında yer alıyor.

McCarthy, NPR sitesine yaptığı açıklamada " Connor ve ben kafa kafaya verdiğimizde ikimiz için de biraz marka dışı bir şeyler yapabildik, bu harika. Her şey bir mozaik gibi toplanmış ve her karo binlerce fotoğraftan oluşuyor" dedi.

McCarthy, ayrıntılı fotoğraflarda uzmanlaştığını ve ayın yüzeyindeki coğrafi özellikleri yakalamak için on binlerce fotoğraf çektiğini söyledi. Derin uzay fotoğrafları çekmeyi tercih eden Matherne, renkler konusunda uzman.

Tek bir akşam boyunca McCarthy, Arizona'dan ayın 200 binden fazla ayrıntılı fotoğrafını çekerken, Matherne, renkli verileri yakalamak için Louisiana'dan 500 görüntü daha çekti. Ayın muhteşem bir renkte ayrıntılı bir görüntüsünü oluşturmak için fotoğrafları üst üste istifleyerek çalışmalarını birleştirdiler.

Matherne, "Andrew yalnızca ayrıntı tarafını, ben ise yalnızca renk tarafını hedefledim," dedi. "Bu, dolunayı görmemize izin verdi" dedi.

Öne Çıkanlar