Ataol Behramoğlu, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağına karşı dava açtı

Ataol Behramoğlu, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağına karşı dava açtı
Şair Behramoğlu, 'Evde oturma döneminde bu yaş grupları arasında Covid’den ölümlerde eksilme olmadığı gibi normal ölümlerinde artış olduğundan kuşku duymuyorum' görüşünde.

Şair ve yazar Ataol Behramoğlu, Coronavirus salgını nedeniyle 65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının anayasanın ve temel insan haklarının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek, uygulamanın durdurulması talebiyle dava açtı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre konuya ilişkin açıklama yapan Behramoğlu, kısıtlamanın bilimsel bir gerekçesi olmadığını savunarak, "Başka hiçbir ülkede böyle bir uygulama yoktur. Bir grup insanın bu keyfi uygulamayla yaşam haklarını sınırlamak haksızlıktır. Üstü örtülü olarak da olsa, ‘zaten şunun şurasında ne kadar ömrünüz var, dışarıda ne yapacaksınız, oturun oturduğunuz yerde’ demektir. Evde oturma döneminde bu yaş gruplarından insanlar arasında Covid’den ölümlerde eksilme olmadığı gibi normal ölümlerinde artış olduğundan kuşku duymuyorum" dedi.

‘65 YAŞ VE ÜSTÜ YURTTAŞLAR YÖNETİCİLERİN OYUNCAĞI DEĞİL’

65 yaş ve üstü yurttaşların, yöneticilerin oyuncağı olmadığını ifade eden Behramoğlu, "Bu yaş gruplarından insanları, lütfedilip izin verilen saatlerde topluca gördüğümde, yalıtılmış, toplum dışına atılmış görünümleri beni üzüyor" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar