Ataşehir Belediyesi'ne grev kararı asıldı: Genel merkezin masaya oturmasına izin vermeyeceğiz

Ataşehir Belediyesi'ne grev kararı asıldı: Genel merkezin masaya oturmasına izin vermeyeceğiz
Ataşehir Belediyesi'ne grev kararı asıldı, 2 Mart'a tarih verildi.

Kadıköy’deki grevin tartışmalı şekilde bitmesinin ardından Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube bugün de Ataşehir Belediyesi’nde grev kararı astı. Belediye ile TİS sürecinin tıkanmasının ardından işçilerle birlikte belediye binası önüne gelen sendika yöneticileri işçilerin ‘Genel Merkez müdahalesi olur mu’ endişesi ile karşılaştı.

TİS görüşmeleri tıkanan Ataşehir Belediyesi’nde işçiler, grev kararı aldı. Genel-İş Anadolu Yakası 1 No'lu Şube Temsilcisi Kaloğulları, "Genel merkezin bizim adımıza masaya oturmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Şube Başkanı Ahmet Arıkan ise "Biz bugün grev kararımızı asıyoruz. Eğer süreç uzlaşıyla bitmezse ayın 2’sinde Ataşehir Belediyesi’nde greve çıkıyoruz" dedi.

‘BİZİM İRADEMİZ HİÇE SAYILDI’

Konuşma devam ederken işçiler, "Kadıköy’de sendikanın genel merkezi Ankara’dan gelip bizim adımıza imza attı. Bizim irademiz hiçe sayıldı. Bunun hesabını kim soracak" diye tepki gösterdi.  

İşçilerin tepkilerine cevap veren Genel-İş Şube Temsilcilerinden İnan Kaloğulları ise "Söylediklerinizde haklısınız. Biz burada işçi temsilcilerini beraber seçtik, Kadıköy’deki gibi genel merkezin bizim adımıza pazarlığa oturmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Kadıköy’de yaşananları aktaran 1 No’lu Şube Sekreteri Cem Karasoy, "Şubenin ve temsilcilerin dik duruşlu iradesine rağmen, işçilerin iradesine rağmen genel merkezin imza atmasını kabul etmedik, etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

GREV KARARI KAPIYA ASILDI

Açıklamaların ardından işçiler, grev kararını belediyenin kapısına astı. 

Belediyeye 2 Mart’a kadar zaman veren işçiler, bu süre içerisinde anlaşma sağlanamazsa tüm birimlerle greve çıkacaklarını duyurdu. Kararın asılmasının ardından eylem alkış ve zılgıtlarla son buldu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar