Atilla Taş ve Murat Aksoy'a hapis cezası

Atilla Taş ve Murat Aksoy'a hapis cezası
'FETÖ'nün medya yapılanması' davasında gazetecilere ceza yağdı.

HABER MERKEZİ - 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 'FETÖ'nün medya ayağı'na yönelik aralarında şarkıcı Attila Taş’ın da olduğu 29 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi, açıkladığı kararda Attila Taş’ın, suç vasfının değişmesiyle "örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Tutuklanma talebi reddedildi.

Murat Aksoy'a da "üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Aksoy da tutuklanmadı.

Tutuklu sanıklar Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Muhammed Sait Kuloğlu, Mustafa Erkan Acar, Oğuz Usluer, Ufuk Şanlı, Yetkin Yıldız, Cuma Ulus ve Davut Aydın'a ise "örgüt üyeliğinden" 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Aralarında eski Zaman gazetesi muhabiri Hanım Büşra Erdal ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da olduğu 14 gazeteciye de yine "örgüt üyeliği" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Karar sonrası açıklama yapan Atilla Taş, "Yargı kararıdır, sonuçta saygı duyacağız. Ben her zaman söylüyorum, adalete her zaman güvendim, her zaman inanıyorum. Ben muhalefet ettim, başka hiçbir şey yapmadım. Bir ülkede muhalefet etmek suçsa, ben o kadar suçluyum. Başka bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

Dava kapsamında Atilla Taş 14 ay, Murat Aksoy ise 421 gün cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

ATİLLA TAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA

Ceza sonrası Atilla Taş'tan ilk açıklama Twitter üzerinden geldi. Taş paylaştığı mesajda; "Merak eden dostlara, yargı süreci bitmiş değildir. Eninde sonunda bu davadan beraat edeceğime inanıyorum, sizler de bana inanın. Ben muhalefet etmekten başka hiçbir şey yapmadım" dedi.

Öne Çıkanlar