Atilla Yeşilada: Berat Albayrak döneminde başladığımız sisteme geri döndük

Atilla Yeşilada: Berat Albayrak döneminde başladığımız sisteme geri döndük
'Albayrak döneminde başladığımız sisteme geri döndük' diyen Yeşilada, hükümetin ekonomi politikasını ponzi sistemine benzetti, yeni ekonomi modelinin martta çökeceğini belirtti.

ARTI GERÇEK - Ekonomist Atilla Yeşilada, iktidarın ekonomi politikasını yayınladığı yeni videoda değerlendirdi. Yeşilada, "Berat Albayrak döneminde başladığımız sisteme geri döndük" dedi. Yeşilada, kur garantili TL mevduat sisteminin başarısız olacağına vurgu yaptı.

Yeşilada, ekonomi yönetiminde Berat Albayrak döneminde başlayan para satarak döviz baskılama sisteminin tekrar başladığına dikkat çekti. Videoda Yeşilada, 12 Ocak çarşamba günü, doların TL karşısındaki değer kaybını şu şekilde değerlendirdi:

"Dolar, Türk Lirası'na karşı aşırı değer kaybediyor. Perşembe (13 Ocak) günü de çarşamba ortalama seviyelerinin hâlâ altındaydı. Ne oldu? Dolar dünya piyasalarında değer kaybediyor acaba bizde sıcak para var da onlar dolardan TL'ye mi geçti; Türkiye'ye yeni yatırım mı geldi? Halkımız dolar endeksi değer kaybediyor, biz de hemen TL'ye mi dönelim dedi? Böyle bir şey olmadı. Ne olduğunu biliyorum, ispat edemem. Ama Berat Albayrak döneminde başladığımız sisteme geri döndük. Merkez Bankası, kamu bankaları belki başka kitler; elinde döviz bulananlar, döviz satarak dövizi aşağıya itiyorlar. Neden bunu yapıyorlar? Bu da saadet zinciri..."

Yeşilada, hükümetin ekonomi politikasını ponzi sistemine benzetirken, hükümetin yeni ekonomi modelinin mart ayında çökeceğini açıkladı. Yeşilada, kur garantili TL mevduat sisteminin başarısız olacağına vurgu yaparak, enflasyon yükselince vatandaşların mevduatlarını bankalardan çekeceğini ileri sürdü. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar