Atilla Yeşilada: Hani bir şarkı vardı, her şeyin yalan her şeyin sahte...

Atilla Yeşilada: Hani bir şarkı vardı, her şeyin yalan her şeyin sahte...
Yeşilada, 'Satılan toplam bireysel döviz 2 milyar dolar, kamunun satışı 7 milyar dolar. Hani bir şarkı vardı: Her şeyin yalan her şeyin sahte...' değerlendirmesinde bulundu.

ARTI GERÇEK - Eski Hazineci Ömer Rıfat Gencal, döviz kurlarında artışa karşı devreye alınan kur korumalı TL vadeli mevduatın pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından vatandaşların 7 milyar dolar döviz satışı yaptığı söylemlerini Twitter hesabından değerlendirdi. Gencal, konuya ilişkin olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) söz konusu dönemdeki döviz pozisyonlarını göstererek, "Kur Korumalı Mevduat açıklama sonrası 7 milyar dolar vatandaş dolar sattı dediniz biz de inandık" dedi.

Gencal, paylaşımında, "İktidar iktidarı'nı korumak için vergi ödeyen vatandaşın parasıyla kumar oynuyor TCMB pozisyon 30 Kasım artı 12.9 milyar dolar, 21 Aralık eksi 5.1 milyar dolar Aralık ayında satılan 18 milyar dolar Kur Korumalı Mevduat açıklama sonrası 7 milyar dolar vatandaş dolar sattı dediniz biz de inandık" ifadelerini kullandı. 

Ekonomist Atilla Yeşilada da, Gencal'ın Twitter mesajını alıntılayarak, "Satılan toplam bireysel döviz 2 milyar dolar, kamunun satışı 7 milyar dolar. Hani bir şarkı vardı: "Herşeyin yalan her şeyin sahte..." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar